fbpx

Icon Scrie un comentariu

simona baciu

Fostul director al societății Salina Turda SA, Simona Baciu, susține că discuțiile privind ”prejudiciile” constatate de Curtea de Conturi, la societatea pe care a condus-o în ultimii 4 ani, sunt ”făcături”.

”Am constatat existenta in spatiul public a unor discutii aprinse “senzationale” sau articole redactate la comanda referitoare la activitatea mea de director general si la Raportul Curtii de Conturi. Nu intru in polemici pe aceasta tema, dar discutiile referitoare la cele retinute de Curtea de Conturi ar trebui sa fie unele obiective. 

Curtea de Conturi a retinut un numar de 4 prejudicii pe intreaga perioada controlata, a stabilit persoanele responsabile si prin decizia 4/2019 a dispus masuri de recuperare. 

  1. Singurul prejudiciu retinut in perioada mandatului meu este cel referitor la decontarea ilegala a unor lucrari manopera piatra (prejudiciu de 4.562 lei) la Restaurant Potaissa, de catre Ada Duma – coordonator (persoana despre care se vehiculeaza ca va fi director al societatii) si persoana retinuta ca fiind responsabila de aceste prejudiciu de catre Curte.
  2. Achizitionarea ilegala de catre fostul director Nemes Vasile in anul 2013 a unor servicii juridice (6.626 lei).
  3. Plata indemnizatiei de membru CA pe seama lui Nemes Vasile in anul 2013 cat timp a avut functia director general (5.250 lei) .
  4. Prejudiciu cauzat societatii in cuantum de 303.672 lei rezultat din nerespectarea dispozitiilor legale cu privire la contractul de mandat al directorului Nemes Vasile in anul 2013. Persoanele responsabile urmeaza sa fie stabilite de catre instanta de judecata.

Acestea sunt prejudiciile in peste 4 ani de mandat cu investitii si cresteri majore a activitatii societatii, adica prejudicii majore aduse Societatii de conducerile anterioare”, a spus Simona Baciu, pe contul său de Facebook.

Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA a luat decizia a de rezilia contractul de management al Simonei Baciu, începând cu data de 22 martie 2019, fiind numit director interimar Emil Turean, fost director adjunct, până la finalizarea procedurii de selecție a unui nou director general. Cei interesați s-au putut înscrie în această procedură până la data de 21 februarie 2019, însă până acum nu a fost anunțată persoana care a fost selecționată.

Citește și:

Decizie șoc: Simona Baciu nu mai este director al societății Salina Turda SA!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator