m install
petlinii
nello construct

Pe fondul crizei acute de personal, La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi!

floris

Fabrica de produse de panificație și patiserie La Lorraine România și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi. Măsura vine în contextul unei crize acute de personal cu care se confruntă angajatorii români, dar și a creșterii capacității de producție a fabricii, care va avea loc în acest an.

 

Importul de personal, o necesitate

Aducerea de angajați din străinătate este o necesitate, deoarece criza de personal afectează afacerile din toate domeniile, în special zona de producție. În ultimii ani, în zona Clujului au apărut multe fabrici, însă numărul de persoane dispuse să se angajeze a rămas același. În 2018, numărul de locuri de muncă neocupate la nivel național se ridica la aproape 64.000. Practic, un număr mare de companii se luptă pentru a atrage un număr restrâns și limitat de angajați. În România, sunt angajați în prezent aproximativ 17.000 de cetățeni străini din afara Uniunii Europene, iar aproximativ 1.600 sunt din Vietnam. La Lorraine România a luat decizia importului de personal din Vietnam, după mai multe încercări de a angaja muncitori din țară.

„Realitatea pieței forței de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre țările din centrul și Sudul Europei pentru perioadele de primăvară și vară. În această perioadă, fluctuația aduce o lipsă de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii. Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale țării considerate în trecut defavorizate.”, a declarat Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorraine România.

Creșterea capacității de producție a La Lorraine România, cauza principală a nevoii de personal suplimentar

Nevoia de personal este cu atât mai mare cu cât, în 2019, La Lorraine România își va mări capacitatea de producție. În acest context, pe lângă acțiunile de recrutare locală pe care le face, La Lorraine a decis să acopere o parte a personalului suplimentar necesar cu lucrători vietnamezi.

„Am adaptat procesul de instruire provocării pe care o avem de a integra personal care nu vorbește limba română și nicio altă limbă de circulație internațională. Astfel, prima măsură a fost traducerea documentației în limba vietnameză. Am dezvoltat de asemenea pictograme care să explice acțiunile la care vor lua parte. Procesul de învățare are o componentă de instruire teoretică și o perioadă de shadowing la locul de muncă alături de un operator cu experiență.”, mai spune Răzvan Boșomoiu.

La Lorraine România va continua să facă angajări de personal din țară și în lunile următoare.

„Produsele La Lorraine sunt fabricate în România, cu ingrediente românești, prin munca în echipă a 200 de români și 50 de vietnamezi. Acțiunile care susțin procesul de recrutare continuă în toată perioada care urmează. Intenționăm să creștem echipa cu încă 50 de operatori recrutați local. Echipa noastră de recrutare așteaptă cu interes candidați. Oferim stabilitate, recunoașterea muncii prestate și un mediu de lucru specific companiilor multinaționale care s-au dezvoltat din firme de familie.”, a mai declarat Răzvan Boșomoiu.

La Lorraine România este cea mai mare și mai modernă fabrică de produse de panificație și patiserie congelată din România, fiind totodată principalul furnizor de panificaţie congelată  pe plan intern și pe plan extern. La Lorraine România se află printre principalii angajatori din zona Câmpia Turzii, având un număr de 250 de angajați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: