fbpx

Scrie un comentariu

fabrica paine

După o investiție de 50 de milioane de euro, grupul belgian La Lorraine poate spune că are cea mai modernă fabrică de panificație din Europa. Unitatea de producție se află la Câmpia Turzii în parcul industrial REIF.

 

Noua linie de producție de pâine din parcul industrial Reif va fi construită pe parcursul acestui an și va fi funcțională la început de 2020.

Fabrica de produse de panificație precoapte și congelate de la Câmpia Turzii este una dintre cele mai mari de acest gen din Europa și în prezent are patru linii de producție: baghete, pâine artizanală, chifle și patiserie. Făina este adusă din județele Mureș și Hunedoara, drojdia este și ea autohtonă, iar ambalajele vin din Timiș. În schimb, untul, unul special, provine din Franța.

Cele mai solicitate produse sunt baghetele franțuzești, care sunt livrate în toate marile rețele comerciale, îndeosebi în Lidl și Kaufland.  Produsele de panificație sunt procesate în proporție de 80%, ele fiind apoi coapte 10-15 minute în cuptoarele din magazine. Majoritatea producției merge în România, iar unele produse sunt exportate în Bulgaria, Serbia, Italia sau Franța, titrează Ziua de Cluj.

Investiția inițială s-a cifrat la 17 milioane de euro, iar cea totală estimată în dezvoltare se ridică la 50 de milioane.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator