fbpx

5 Comentarii

cumparaturi supermarket

Pentru un "nivel de trai rezonabil la oraş", o familie alcătuită din patru persoane are nevoie de 2.600 de lei pe lună, se arată într-o decizie a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central (CINC).


CINC a stabilit că, pentru un trai rezonabil, valoarea coşului minim lunar al unei familii este de 2.100 de lei, dacă locuieşte în mediul rural, şi de 2.600 de lei, dacă locuieşte la oraş.


Calculul a fost făcut public de Comisia de Insolvenţă la Nivel Central, în urma unui studiu realizat de un grup de lucru constituit din reprezentanţi din următoarele instituţii: Ministerul Muncii, Institutul Naţional de Cercetări Economice ”Costin C. Kiriţescu”, Academia Română, Comisia Naţională de Prognoză, Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Institutul de Cercetări pentru Calitatea Vieţii al Academiei Române, Institutul Naţional de Statistică şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, citat de adevărul.ro.


Studiul calculează coşul minim de consum al unei familii de români de la oraş şi de la ţară, respectiv sumele esenţiale de care ar avea acestea pentru a putea duce un trai rezonabil. Datele sunt comparate, de asemenea, cu estimările Institutului Naţional de Statistică.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  curios · 17:39 17.01.2019
  sa zicem ca parintii(2pers) lucreaza cu minim pe economie ceea ce inseamna un net de cca 1300 lei in mana e exact suma de mai sus in total 2600 ...dar ... acei parinti.. dupa ce platesc utilitatile ptr 4 pers (gaz cca 200 ,curent cca 150 ,apa cca 100,salubritate cca 60,telefonie cca 150 ,tv cablu 70 ),raman cu jumatate din suma de mai sus Considerati ca e normal ca o familie sa traiasca din 1900 (suma ramasa dupa chelt cu utilit ).Adica cca 470 lei ptr fiecare persoana ,ceea ce inseamna cca 15-16 lei pe zi pentru 3 mese nu pentru 5 cum zic doctorii ca e sanatos (pana si puscariasii mananca mai bine ).Vrem sa traim sanatos ?sa avem parte de cate o vacanta de o recreere in concediu ?...Credeti ca din banii astia poti sa faci economie sa aduni bani de 3 zile de vacanta??? .
  Daca ce ramane este doar ptr mancare ,cum mai platesti la copii cate o haina ,o carte ,un caiet ,lucruri care nu iti pot lipsi,medicamente daca e cazul .Ce sa mai vorbesc de luxul de a-i da copilului bani de buzunar sa iasa cu prietena la cofetarie sau bani de pachet la scoala,abonament ptr transport etc,care sunt parinti stiu .
  Din nou daca acei parinti au si ceva rata la banca ,sau locuiesc in chirie (lucru destul de normal ptr o familie in ziua de azi )sa zicem o rata de vreo 500 lei sau o chirie de 700 ....e strigator la cer ...ptr omul de rand familie de 4 pers sunt buni 2600 de lei ?? insa ptr cei care ne conduc nu le mai ajung miliarde ??? Cine d-zeu face calculele astea ??? e condamnare la o viata de cea mai joasa saracie si o condamnare la renuntari infinite .Nuuu parerea mea este ca 2600 lei trebuie sa fie venitul pentru o persoana nu pentru 4 si ma refer la net nu la brut .Cu conditia sa nu se schimbe preturile existente
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 09:02 19.01.2019
  Sincer, suma asta e astronomica, eu traiesc cu kilu' de făină, zahar si ulei primit la alegeri. Imi ajunge de la un scrutin la altul fiindca sunt bun manager. Va doriți prea multe : concedii, mașina, rechizite etc. E suficient daca respiram si sa punem stampila pe ei.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dorin · 22:18 18.01.2019
  Daca adunatura aceasta de incompetenti care au decis ca se poate trai cu 2600 ron pe luna pentru o familie cu 4 membri ne demonstreaza asta Eu fac public ca le platesc 1000$ in fiecare luna dar daca nu as vrea sa imi plateasca ei macar 100$.Ce ziceti? Nu este o propunere foarte buna ?Cine vrea sa incerce din acei incompetenti care au ajuns la calculul acesta nesimtit
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alexandru · 00:15 18.01.2019
  O adunatura de incompetenti,angajati intre ei,nepotismul e in floare in aceste institutii...ca in multe altele.daca mai ai si masina,rata la banca,scoala,gradinita,meditatii,ai nevoie de cel putin 6000 lei!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vlad · 20:44 17.01.2019
  Oamenii care au facut acest studiu sunt extrem de incompetenti! Nici macar ei nu pot fi un exemplu pentru acest studiu!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator