fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

alimentare pompa benzina

Deși unii propovăduiau creșteri alarmante ale prețului la carburanți, odată cu trecerea în noul an, în realitate diferențele sunt minore. Stațiile de carburanți din zona Turzii au operat noile tarife, odată cu trecerea în noul an.

 

Practic, influența vine din modificările aduse de majorarea accizei, respectiv din raportarea la cursul de schimb valutar, măsură care se aplică de fiecare dată și care nu are nicio legătură cu vreo decizie guvernamentală.

Comparativ cu tarifele afișate spre finalul anului 2018, noile tarife de carburanți au suferit creșteri de câțiva bani pe litru.

Astfel, la stația OMV de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, tariful la benzina de 95 a crescut cu 7 bani pe litru, ajungând la 5,21 lei/litru. La stația Rompetrol, de la ieșirea din Turda spre Cluj, creșterea este de 1 ban/litru, prețul anunțat fiind de 5,32 lei/litru. În fine, la stația Petrom din Câmpia Turzii, la ieșirea spre Viișoara, tariful a înregistrat o creștere de 13 bani, ajungând la 5,02 lei/litru.

În cazul motorinei, creșterea este de 4 bani/litru la OMV (5,48 lei/litru), 7 bani pe litru la Petrom (5,35 lei/litru) și de 1 ban pe litru la Rompetrol (5,45 lei/litru).

Citește și:

În Turda există benzină sub 5 lei/litru! Vezi locul cu cea mai ieftină benzină!

Guvernul analizează plafonarea prețurilor la carburanți

„Se încearcă o asociere cu Ordonanța aceasta faimoasă (n.red. - cea prin care au fost introduse mai multe modificări fiscale inclusiv taxa pe activele financiare ale băncilor). N-are Guvernul nicio vină. Acestea sunt obligațiile pe care le ai de aplicat ca țară membră a Uniunii Europene vizavi de creșterea aceasta a accizei. Sunt Directive europene”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, sâmbătă, la România TV, citat de realitatea.net.

Valoarea accizelor din România este de 48% la motorină și aproximativ 50% la benzină, unul dintre cele mai ridicate la nivel european, a mai subliniat demnitarul de la MFP.

„Cu alte cuvinte este loc de manevră. Față de prețul de producție, în România, nivelul acestor taxe este foarte ridicat. Atunci, trebuie un set de măsuri. Putem să discutăm, după cum am spus în toamnă, de o reducere a acestei accize. Dar cum facem să ne asigurăm că această reducere se va regăsi la pompă, pentru că noi, fiind captivi la pompă, cu siguranță companiile, cum a fost și cazul reducerii TVA la 9%, în 2015, nu transferă către pompă acea reducere?”, a detaliat Teodorovici, citat de sursa menționată.

Chiar dacă mulți se dau de ”ceasul morții”, în ceea ce privește tariful carburanților, trebuie precizat că prețul benzinei și motorinei, la pompă, este mult mai mic comparativ cu prețurile care erau afișate în anul 2014!

În anul 2014, la stația Petrom din Câmpia Turzii (foto jos, care de regulă are tarife mai mici comparativ cu alte stații), prețul unui litru de benzină era de 6,28 lei, adică 1,26 lei mai mare decât în prezent! La fel, în cazul motorinei, prețul pentru un litru era de 6,25 lei, cu 90 de bani mai mare decât în prezent!

benzina 2014 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate