fbpx

Icon Scrie un comentariu

aboliv salina

Sunt produse unice în ţară, sută la sută naturale, maturate în una dintre galeriile Salinei Turda. Aproape o lună, pulpa de porc şi cotletul trec printr-un proces complex în subteran, iar la final ajung la târgurile internaţionale. Vizitatorii salinei le cumpără direct de la automatul cu mezeluri, anunță Observator TV de la Antena 1.

 

Cele patru produse ale fabricii de mezeluri CIA Aboliv (branduri Brio și Apetit) de la Mihai Viteazu sunt ținute la maturat timp de 25 de zile, într-una dintre galeriile din Salina Turda.

”Faptul că sunt maturate în acest climat 100% natural îi oferă o aromă și o savoare aparte pe care nu o întâlnești la alte produse maturate industrial. 

Aceste produse sunt gata maturate, ele urmează să fie duse în secția de feliere, ambalate și trimise către lanțurile de supermarketurile din țară”, a spus producătorul Olivian Bogdan reporterilor Antena 1.

În galerie turdeană sunt maturate circa o mie de kilograme de carne, în fiecare lună, doar de la porci din rasele Marele Alb şi Bazna, crescuţi în gospodăriile clujene. Înainte de a ajunge în Salină, carnea este ținută în saramură, timp de 20 de zile, apoi este condimentată cu piper, rozmarin, coriandru şi cimbru.

Specialiștii susțin că produsul este unul de calitate superioară, foarte sănătos. Ideea acestui producător este unică în România. Preparatele lui au fost atestate deja ca mărci tradiţionale.

Însă, calitatea se plătește: doar 80 de grame din acest produs special, costă... 10 lei!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator