m install
petlinii
nello construct

Consiliul Județean Cluj a cumpărat activele Clujana SA

floris

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a semnat marți, 18 decembrie 2018, în prezența conducerii societății comerciale Clujana S.A., a administratorului judiciar și a notarului, contractul de vânzare-cumpărare privind achiziționarea de către forul administrativ județean a mai multor active aflate în patrimoniul Clujana, pe amplasamentul industrial situat în Piața 1 Mai, numerele 4-5, din Cluj-Napoca.

 

Decizia noastră de a cumpăra aceste imobile va genera beneficii multiple, pentru toate părțile implicate. Banii rezultați în urma vânzării vor permite Clujana să își achite datoriile istorice și să își extindă activitatea. În același timp, Consiliul Județean va valorifica aceste imobile aflate într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare, folosindu-le ca sedii pentru unele instituții subordonate precum și pentru alte activități de interes public”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

Astfel, nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte clujeană, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj. Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei, valoare de piață rezultată în urma unei evaluări independente realizate în baza standardelor de evaluare a bunurilor 2018 emise de ANEVAR.  

Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 mp, vor fi predate către Consiliul Județean în maxim 90 de zile. Intenția forului administrativ județean referitoare la aceste imobile este aceea de reconversie a lor în diverse spații administrative capabile să satisfacă atât necesitățile actuale ale Consiliului Județean cât și cele ale entităților subordonate, a căror activitate se desfășoară momentan în clădiri închiriate. Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual.

În ceea ce privește fabrica Clujana, brandul și istoria acestei întreprinderi continuă, Consiliul Județean Cluj intenționând să mute liniile de producție și toate celelalte active într-un spațiu nou, adaptat necesităților actuale ale societății. Astfel, în prezent se fac demersurile necesare pentru relocarea Clujana în una din halele nou construite în Parcul Industrial Tetarom I de pe strada Tăietura Turcului nr. 47. Imobilele edificate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană de extindere a Parcului Tetarom I sunt finalizate și  urmează să fie recepționate în perioada imediat următoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda