Scrie un comentariu

LaLorraine

Fabrica de produse de panificație și patiserie La Lorraine, din Câmpia Turzii, a lansat, miercuri, o campanie pentru combaterea risipei alimentare, intitulată ”Nu arunca pâinea”, un proiect la care s-au alăturat deja câteva nume sonore din România, precum celebrul nutriționist Dr. Mihaela Bilic, chef Adrian Hădean și bloggerița Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută mai bine sub numele ”Prințesa Urbană”.

 

Cu ocazia lansării acestui proiect, a avut loc o dezbatere pe tema risipei alimentare, susținută în sediul companiei La Lorraine, din Câmpia Turzii, la care au participat Mihaela Bilic, medic specialist în boli de nutriție, Răzvan Boșomoiu, CEO La Lorraine România, directorul tehnic al fabricii, Dan Păucean și jurnalistul Ovidiu Blag.

Risipa alimentară este chiar unul dintre conceptele de bază ale funcționării companiei, datorită proceselor de congelare a produselor sale. Astfel, se pot produce cantități mult mai ușor de controlat, reducând în mod considerabil irosirea pâinii și a materiilor prime, cel puțin în procesul de producție, relatează stiridecluj.ro

Din punct de vedere statistic, România se clasează pe locul al nouălea în Europa, din punct de vedere al risipei alimentare. La nivel național, fiecare an se aruncă 2,55 milioane de tone de alimente, echivalentul a 127.500 de TIR-uri pline de alimente!

Campania ”Nu arunca pâinea” urmează să fie dezvoltată în continuare, cei de la La Lorraine precizând că deja încearcă să coopteze în proiect ONG-uri specializate în risipa alimentară, parteneri din retail sau chiar alți producători din domeniul panificației, mai titrează sursa citată.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator