fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

ajutor de stat

Ministerul Finanţelor Publice,- Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca, vine în sprijinul operatorilor economici care vor să aplice pentru obţinerea unor finanţări prin H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

 

În acest sens, vor fi organizate sesiuni de pregătirecu operatorii economici conform “Calendarului întalnirilor cu operatorii economici”, afişat pe pagina de internet www.anaf.ro la sectiunea de  prezentare a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca.

Sesiunile de instruire vor fi susţinute de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca, Biroul Ajutor de Sta, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate care va face o prezentare generală a prevederilor H.G. nr.807/2014, a Ghidului solicitantului – Revizia 2, precum şi a Ghidului de plată – Revizia 2. Precizăm că în cadrul acestor întâlniri nu se vor analiza proiecte de investiţii şi nu se va stabili eligibilitatea acestora. Stabilirea eligibilităţii unui proiect de investiţii se poate determina numai după depunerea Cererii de acord pentru finanţare, însoţită de documentele justificative, conform prevederilor legale, şi doar după finalizarea procesului de analiză.

Ministerul Finanţelor Publice a modificat şi a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie – ultima modificare prin HG 880/2018.

Principalele modificări se referă la:

- diminuarea nivelului minim al investiţiei la 4,5 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1 milioneuro;

- modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finanţare, acestea urmând a fi depuse în sesiune continuă; 

- renunţarea la selecţia proiectelor pe bază de punctaj, fiind selectate acele proiecte care îndeplinesc criteriile şi condiţiile de eligibilitate; 

- simplificarea planului de investiţii aferent proiectului; 

- posibilitatea demarării proiectului de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare. 

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.807/2014, cu modificările şi completările ulterioare îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investiţiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf.

Informaţii suplimentare se pot obţine si de pe paginile de internet ale Ministerului Finanţelor Publice şi  Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj Napoca.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator