fbpx

Scrie un comentariu

catalin balogh

Programul de finanțare Start-UP Nation România este un program prin care poți obține 200.000 de lei finanțare nerambursabilă, ca să începi o afacere, fără a duce bani de acasă! Din nefericire, noile ”reguli” ale programului, prevăzute în Ghidul consultativ, depunctează județul Cluj, astfel că aplicanții din județ, inclusiv cei din Turda sau Câmpia Turzii, au șanse minime de a obține o finanțare!

 

Conform grilei de acum, județul Cluj are peste 4 firme la 100 de locuitori, la fel ca Bucureștiul și județul Ilfov, situație în care este ”depunctat”.

Măsura, însă, este considerată una incorectă, cel puțin din perspectiva faptului că dacă în cazul municipiului reședință de județ, Cluj-Napoca, o astfel de măsură poate avea o explicație, însă în ceea ce privește comunitățile din județ, exceptând reședința de județ, situația este mult schimbată! Turda nu are peste 4 firme la 100 de locuitori, nefiind atât de dezvoltată din punct de vedere al spiritului antreprenorial, dar cu toate acestea aplicanții din Turda vor fi ”depunctați”!

Medicul Cătălin Balogh, care s-a implicat în dezvoltarea spiritului antreprenorial din Turda, prin intermediul proiectului Skill-Up Conference,  a lansat un apel video prin care îi îndeamnă pe turdeni (și nu numai!), direct sau indirect interesați (de dezvoltarea activității economice pot beneficia și turdenii care nu sunt implicați direct în afacerea respectivă, în acest moment!).

Cei interesați pot transmite completări sau propuneri de modificare, timp de 30 de zile, conform legislației, la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

“Cu un simplu gest putem oferi o sansa celor care doresc sa dezvolte Turda! Acest mesaj e pentru toti cei care doresc sa obtina o finantare prin Start Up Nation 2018 dar care nu au in acest moment nici o sansa daca nu se schimba ghidul. Acest mesaj e pentru toti cei care doresc sa se implice printr-un gest foarte mic dar important in dezvoltarea orasului Turda. Vizioneaza video-ul urmator si hai sa facem ceva pentru Turda! Da un share! Spune la comment : da, vreau sa ajut! Convinge-i si pe altii sa se alature“, a transmis Dr. Catalin Balog, Președinte Asociația NOA Events.

Practic, Cătălin Balogh propune o modificare în ghidul de punctaj al afacerilor, prin care doar Cluj-Napoca să fie exclus de la finanțare, celelalte localități din județ putând fi punctate, pentru că nu au peste 4 IMM-uri/100 de locuitori, iar acest lucru s-ar putea realiza dacă numărul celor care transmit asta organelor centrale ar fi suficient de mare încât să-i determine să modifice actualul punctaj prevăzut în Ghidul dat publicității pentru consultare.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator