marian morar
m install
nello construct

De anul viitor pensiile se primesc NUMAI pe card

zamblau eugen

Schimbare majoră în viața pensionarilor din anul 2019. Casa Națională de Pensii a anunțat că de anul viitor pensia nu va mai fi virată de către poștaș ci pe card. În acest fel se vor economisi 600 milioane lei pe an, bani necesari pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română.

Măsura va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari. Prin urmare, contractul cu Poşta va fi rupt, ministrul de finanţe Eugen Teodorovici precizând că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor, ar putea fi distribuiţi administraţiilor locale pentru investiţii.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii, România numără circa 5 milioane de pensionari, din care peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul.

De asemenea, Teodorovici a anunţat că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi primească pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

Măsura Ministerului Finanţelor îi va afecta pe pensionarii de la sate, unde băncile nu au deschise sucursale şi nici bancomate, relatează adevărul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2