fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

 anaf

ANAF reușește trei recorduri istorice în luna iulie 2018! 

 

  1. Cele mai mari venituri lunare realizate de ANAF în toată istoria sa – 26,8 miliarde lei! 
  2. Cea mai mare depășire a programului de încasări venituri bugetare de la înființarea ANAF – plus 2,9 miliarde de lei! 
  3. Cel mai mare volum al TVA restituit, cumulat în primele 7 luni, din existența ANAF – 10,24 miliarde de lei! 

Un nivel apropiat s-a mai atins doar în anul 2014, când s-au restituit 10,2 miliarde lei, în condițiile aplicării cotei standard de 24% TVA, față de 19% în prezent.

Aceste performanțe remarcabile ale ANAF sunt rezultatul aplicării unui program de guvernare foarte bun, în baza căruia, în anul 2017, au fost implementate politici fiscale corecte și coerente, care să susțină și să încurajeze mediul de afaceri. 

A fost, în egală măsură rezultatul unui efort colectiv al celor 24 000 de angajați ai instituției, care se pot mândri, în luna iulie 2018, cu un maxim istoric al veniturilor colectate de ANAF.

ANAF a făcut o prioritate din aplicarea unor politici coerente pro contribuabili concretizate în:

  • acțiuni de prevenție și informare a contribuabilului;
  • mutarea accentului de la întocmirea de sesizări penale către încasarea efectivă a debitelor la bugetul de stat; semnificativ în acest sens este faptul că a fost eliminat indicatorul sesizări penale utilizat la evaluarea inspectorilor antifraudă și inspectie fiscală.
  • informarea contribuabililor privind beneficiile înlesnirilor la plată și acordarea de cât mai multe înlesniri la plată;
  • informări susținute, care au generat creșterea exponențială în ultimele 4 luni a numărului de utilizatori în Spațiul Privat Virtual, de la 100.000 la peste 624.000.
  • acțiuni majore de inspecție fiscală la contribuabili mari (de exemplu continuarea controalelor în sistemul bancar).

Creșterea volumului TVA restituit s-a realizat în condițiile reducerii la 30 de zile a termenului pentru rambursare, măsură benefică agenților economici cărora li se asigură astfel disponibilități financiare pe care le reintroduc în circuitul economic.

În acest mod rambursările de TVA creează plus valoare în fiecare ciclu economic, atât pentru agenții economici, prin creșterea cifrei de afaceri și a profitului, cât și pentru bugetul statului prin colectarea impozitelor și taxelor aferente valorii nou create.

O astfel de practică consecventă permite o creștere constantă a încasărilor din TVA și alte categorii de impozite și taxe.

Agenția Națională de Administrate Fiscală avea planificat pentru luna iulie 2018 un program de încasări bugetare de 23,8 miliarde de lei, potrivit prevederilor legilor bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 2/2018 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat nr. 3/2018.

A reușit să colecteze 26,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă:

  • o creștere de 122,9 % - indice nominal ( 116,6% indice real ), cu 5 miliarde lei mai mult față de luna iulie 2017 când s-au încasat 21,8 miliarde lei.
  • un grad de realizare de 112,6 % a programului de încasări, cu 3 miliarde lei mai mult față de nivelul comunicat de M.F.P.

Aceste venituri suplimentare înseamnă mai mulți bani la bugetul general consolidat și realizarea tuturor premiselor ca măsurile stabilite în programul de guvernare să fie realizate, generând astfel bunăstare pentru români.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate