fbpx

Icon 1 Comentariu

autoGilau

Şeful CNAIR, Narcis Neaga, a dezvăluit, într-un interviu acordat Agerpres, că în 2018, Anul Centenarului, vor fi deschişi circulaţiei, în total, 100 de kilometri de autostradă. 


În statisticile Companiei intră şi cei 29 de kilometri de pe Autostrada Sebeş-Turda, între Aiud şi Turda, inauguraţi pe 30 iulie. În ceea ce priveşte celelalte două loturi, vor fi finalizate anul viitor, potrivit lui Neaga.


În ceea ce priveşte loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, “cu siguranţă vor fi finalizate anul viitor”, potrivit şefului CNAIR.


Referitor la loturile deja deschise circulaţiei, adică 3 şi 4, între Aiud şi Turda, Neaga a precizat că “aici a fost problema că a fost crescut gradul de exigenţă. Adică şi constructorul a fost nevoit să înţeleagă că trebuie să facă o autostradă cam ca la el acasă, dacă nu este român. Nu ne jucăm cu două unităţi de măsură, pentru că banii sunt la fel. Se plătesc în euro şi de o parte şi de alta. Noi îi respectăm şi am considerat că este bine să ne respecte şi ei. Ei au înţeles şi ca dovadă au reparat ce au avut de reparat şi am dat drumul şi nu am avut ce negocia pe acest subiect al calităţii”.


Şeful CNAIR susţine că la fiecare milion de locuitori pot fi în construcţie 6 kilometri de autostradă, citând date Eurostat, ceea ce înseamnă că în cazul României, la circa 20 de milioane de locuitori, ar trebui ca în fiecare an să fie în lucru 120 de kilometri de autostradă, mai informează AGERPRES.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Francisc · 10:36 14.08.2018
    Multumim D-l Neaga dar pacat in 30 de ani am construit atat de putine autostrazi!!!!

    Va recomand sa va trimiteti colegii la un tur prin Polonia unde s-au construit sute de Km de autostrazi intr-un timp record!!!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator