Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Societatea turdeană ASA Cons a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 20 milioane euro!

kaufland 650x100 22.12

modulo 550

terran 650

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, un plus de 14% față de anul precedent, anunță Ziarul Financiar.

 

”ASA CONS produce în fabrica din Turda aproximativ 60.000 de metri cubi de elemente prefabricate pe an, echivalentul unei suprafeţe utile desfăşurate la sol de 600.000 de metri pătraţi construiţi. Compania spune că 2017 a fost cel mai bun an din punctul de vedere al volumului de producţie înregistrat.”, menționează ZF.

„La ce se întâmplă în aceste momente pe plan politic, ne este foarte greu să înaintăm o estimare pentru anul 2018. În planificarea bugetară avem 16 milioane de euro cifră de afaceri, însă la momentul construirii bugetului am luat în calcul instabilitatea politică din ţară şi am primit acceptul acţionarilor noştri pentru asumarea acestui scenariu mai conservator“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager la ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.

Cea mai importantă lucrare a companiei turdenea fost montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro care aparţine concernului turc Yildiz Entegre, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria ASA CONS, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi.

”Tot anul trecut, ASA CONS a finalizat construcţia a trei magazine Dedeman, în Pantelimon (Bucureşti) Turda şi Vaslui, un centru comercial dezvoltat de investitorul sud-afri­can NEPI în Râmnicu Vâlcea, extinderea fabricii de mobilă Aramis din Baia Mare, hale pentru Kober la Prejmer, pentru Celestica la Oradea, Fresenius la Ghimbav, Rutilli la Oradea, spaţii logistice pentru VGP, Zacaria şi WDP, dar şi galerii comerciale în Bistriţa-Năsăud.

Compania a mai realizat lucrări în parcul logistic CTP din Apahida şi Turda, o hală la Timişoara pentru Carbon Logistic şi una la Cluj pentru Midicons, construcţia centrului logistic pentru Dedeman, la Techiorghiol, iar în parteneriat cu constructorii de la CON-A Sibiu au lucrat la extinderea fabricii Philipp Morris, de lângă Bucureşti. Producţia realizată în 2017 de ASA CONS a fost cu 5% peste nivelul record înregistrat în anul 2008, potrivit companiei.”, mai menționează sursa citată.

Compania a făcut investiții de 600.000 de euro, anul trecut, pentru optimizarea fluxului tehnologic și a ajuns în prezent la 180 de angajați, 25 fiind recrutați în cursul anului precedent. ASA CONS are disponibile în prezent locuri de muncă pentru ingineri constructori, electricieni, sudori, lacătuşi mecanici sau fierari betonişti, însă Bogdan Bulgaria spune că se constată o deficiență destul de delicată în acest domeniu de actiovitate, după ce a constatat că generațiile tinere nu sunt prea atrase de domeniul construcțiilor.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 23 mai, ora 17.30:

Fotbal, Cupa României. Alvio Cuzdrioara - Sticla Arieșul Turda.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...