marian morar
m install
nello construct

Criza aduce confiscarea utilajelor faliţilor, de către Stat

zamblau eugen

Utilajele a 4 societăţi din Turda vor fi scoase la licitaţie în 30 iulie 2009 de către Administraţia Finanţelor Publice Turda, în contul datoriilor pe care societăţile respective le au la bugetul de stat. Licitaţia va avea loc la ora 12.00, la sediul Administraţiei Financiare, din Piaţa Romană nr. 15B.

 

Societatea Consind SRL (str. Horticulturii nr. 20) a rămas fără două automacarale şi un excavator. Este vorba de o automacara Telemac HT 125, o alta de tipul CKD AD-28 şi un excavator Zepelin ZM-15. Preţurile minime sunt 27.600 lei, 25.425 lei, respectiv 7.500 lei.

 

O altă societate executată de Administraţias Financiară este Kary Construct SRL (str. Ştefan Octavian Iosif nr. 23), care şi-a pierdut un autoturism Volkswagen Transporter cu 9 locuri, din 2005. Preţul la care autoturismul a fost scos la licitaţie este de 17.150 lei, fără TVA.

 

Pe lista societăţilor cărora li se vor vinde utilaje la licitaţie, pentru acoperirea datoriilor către Stat, se mai află şi Ganav SRL (Copăceni). Administraţia Financiară îi va vinde o autoutilitară Fiat Doblo, preţul de începere al licitaţiei fiind fixat la 9.150 lei, fără TVA. La licitaţie, doritorii mai pot achiziţiona şi o automacara „Clark Austin”, la preţul minim de 48.800 lei. Automacaraua aparţine societăţii ML Daiana SRL (str. 22 Decembrie 1918 nr. 5 ap. 2).

 

“Există un blocaj în sectoarele construcţii şi materiale de construcţii, din cauza neplăţii de către stat a lucrărilor, din cauza cheltuielilor enorme la buget, dar şi a stopării proiectelor private. Subantreprenorii au aşteptat 2-3 luni, dar apoi criza de bani i-a făcut să intre în insolvenţă. Firmele mici sunt mai afectate pentru că sunt dependente de o singură lucrare, pe când marile companii au termene de plată mai extinse, un patrimoniu însemnat, pot pune garanţie pe utilaje. Societăţile mici preferă să renunţe la 1-2 utilaje, sperând să îşi revină ulterior”, este de părere Augustin Feneşan, preşedinte al Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, într-o declaraţie dată pentru Ziua de Cluj.

 

“Motorul e gripat, economia nu merge, iar în toamnă va fi şi mai rău. Se vorbeşte, la nivel guvernamental, despre o rectificare bugetară în minus. Finanţele s-au transformat într-un lichidator, dar valoarea la care se vând bunurile scoase la licitaţie nu este una de piaţă, ci una forţată, deoarece vânzătorul este obligat să piardă bunul, pentru că a intrat în incapacitate de plată, iar cumpărătorul este avantajat. Pentru cei care au bani lichizi, acum este momentul să cumpere: autoturisme, terenuri, utilaje”, susţine expertul evaluator Virgiliu Vescan, citat de aceeaşi sursă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2