Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

A murit David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar al lumii! Era implicat în parcul industrial de la Turda!

kaufland 650x100 22.12

David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar al lumii, a murit la vârsta de 101 ani, în somn, din cauza unor probleme cu inima, informează rt.com. Puțini știu că celebrul miliardar era implicat în realizarea Parcului Industrial Arieș de la Turda!

Prin intermediul fondului de investiții Europa Capital, acesta era prezent și pe piața imobiliară din România.

Europa Capital, parte din grupul financiar american Rockefeller, a dezvoltat în România alături de RPF Development două ansambluri rezidenţiale la Bucureşti: Vitan Residence şi Tineretului Park.

De asemenea, Europa Capital mai are în dezvoltare în parteneriat cu spaniolii de la Graells & Llonch un parc industrial la Turda. Despre acest proiect, Capital.ro informa în anul 2012 că va înghiţi, până la finalizare, circa 200 milioane euro și că viitoarele clădiri vor fi amplasate pe un teren de 22 ha.

Prima fază din Parcul Industrial Aries a fost finalizată la începutul acestui an, în urma unei investiţii de patru milioane de euro, în utilităţile şi infrastructura terestră a parcului. Parcul Industrial Arieş se intinde pe o suprafaţă de 54 de hectare de teren, ceea ce permite, în momentul finalizării totale a proiectului, construcţia a peste 225.000 de metri pătraţi de facilităţi industriale şi logistice. Aries se află în proximitatea autostrăzii A3, parte deja finalizată, care leagă Turda de Cluj-Napoca şi aeroportul său internaţional, ambele fiind la o distanţă de 20 de minute de mers cu maşina. La un grad de ocupare complet, din estimările Europa Capital, Parcul Industrial Aries poate genera peste 5.000 de noi locuri de muncă în Turda, informează Adevarul.ro.

Anul trecut, TurdaNews a prezentat informații despre un potențial investitor major, respectiv o fabrică de componente auto din Statele Unite, care era interesată să-și reloce producția la Turda. 

„Compania americană a subliniat beneficiile orașului Turda ca destinație de producție, în contexul unei rate ridicate a șomajului la nivel local, dar și a unei forțe de muncă pregătite, persoane cu mare experiență, foști angajați ai societăților industriale ce au fost închise în ultimii ani. 

Ne bucurăm că putem atrage firme naționale și internaționale care vor să beneficieze de costurile reduse pe care le oferim celor care aleg parcul nostru. Ne concentrăm pe generarea de investiții importante la Turda, dar și pe facilitarea mijloacelor necesare pentru generarea de oportunități de muncă pentru locuitorii din Turda”, declara atunci Erik Gustafson, Head of Asset Management for ECEE, fondul de investiții care face parte din Rockefeller Group International. 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...