Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Guvernul PSD anunță punerea în practică a unor măsuri promise în campanie!

kaufland 650x100 22.12

Taxe eliminate, salarii și indemnizații mărite în administrația locală, măsuri sociale pentru studenți, scutirea de CASS pentru dividende, scăderea impozitului pe venit pentru microintreprinderi, eliminarea impozitului pentru construcțiile sau terenurile vândute dacă nu depășesc valoarea de 450.000 de lei, sunt măsurile pe care noul Guvern PSD le pune deja în practică.

Taxa radio-tv, timbrul de mediu, taxa de înregistrare sau de mențiuni în registrul comerțului, taxa pentru acordarea cetățeniei române și taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar sunt printre cele mai importante dintre cele 102 taxe care vor fi eliminate din februarie.

Salariile, indemnizațiile și sporurile angajațiilor din administrația publică locală vor fi majorate cu 20% de la 1 februarie 2017, iar cele ale artiștilor bugetari, cu 50%. Punctul de pensie va fi 1.000 lei, de la 1 iulie 2017, față de 917,7 lei. Pensia socială minimă, de 400 lei acum, va fi 520 lei, începând cu 1 februarie  2017.

Printre măsurile care au fost adoptate de Guvern se mai numără introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți, creșterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei.

Este introdusă scutirea de CASS pentru persoanele care realizează venituri din investiții (dividende, dobânzi) și/sau din alte surse pentru aceste venituri dacă în cursul anului fiscal realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activități independente, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din asocierea cu o persoană juridică sau venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură.

Impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur salariat va fi redus de la 2% la 1%, concomitent cu ridicarea plafonului de venituri până la care o firmă poate fi încadrată în definiția microîntreprinderii, de la 100.000 euro la 500.000 euro. Reducerea cotei de impozitare de la 2% la 1% și modificarea pragului de la 100.000 euro la 500.000 de euro vizează aproximativ 80% din microintreprinderile active și reprezintă o îmbunătățire adusă cadrului fiscal și un pas spre simplificarea administrativă.

Potrivit reglementărilor actuale, una dintre condițiile ce trebuie îndeplinită de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiția microîntreprinderii este condiția de a realiza la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent venituri ce nu depășesc echivalentul în lei a 100.000 euro.

În prezent, sistemul de impozitare pe veniturile microintreprinderilor prevede cote de impozitare diferite în funcție de numărul de salariați.

Astfel, cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:
a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv;
b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;
c) 3%, pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

Persoanele care vand o constructie "de orice fel" sau terenuri cu o valoare mai mica de 450.000 lei nu vor mai plati impozit, a decis vineri Guvernul, care a modificat in acest sens prin ordonanta de urgenta Codul Fiscal. Până acum, se aplica un impozit de 2-3%, în funcție de anumite condiții.

”Sunt chestiuni extrem de importante pe care noi le-am avut prevăzute în programul de guvernare, sunt lucruri pe care ne-am angajat să le facem și astăzi este primul pas în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare, un program care a fost votat (...) de majoritatea românilor", a spus premierul Sorin Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.

"În perioada următoare, vom mai adopta, conform calendarului pe care îl avem, măsuri de acest tip — nu doar noi, ci și în Parlament—, măsuri pe Codul fiscal, astfel încât tot ceea ce ne-am angajat în fața oamenilor să punem în practică", a mai afirmat Grindeanu.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...