fbpx

Icon Scrie un comentariu

MechelDupă ce săptămâna trecută anunţa că s-a împrumutat cu 10 milioane de dolari pentru a-şi finanţa activităţile curente, conducerea combinatului a anunţat azi Bursa de Valori Bucureşti că a mai luat un împrumut, de 36 de milioane de dolari, tot pentru finanţarea activităţilor curente.

 

Ambele împrumuturi au fost luate de la combinatul de la Celiabinsk, care este o altă firmă a grupului Mechel.

 

 

Combinatul metalurgic Câmpia Turzii are obligaţia de a returna suma împrumutată în termen de un an, dobânda fiind de 10% pe an. Ba mai mult, dobânda poate fi modificată în orice moment, cu acordul ambelor părţi (după cum am precizat, ambele aparţin grupului Mechel).

 

Metoda aplicată de Mechel poate ridica unele semne de întrebare. Italienii de la Casirom Turda au aplicat o metodă similară, respectiv susţinerea activităţii cu împrumuturi, după care, în momentul în care nu au mai avut ce "stoarce" de la Casirom, au cerut lichidarea societăţii, dar cu returnarea banilor împrumutaţi. Astfel, după "ţepuirea"Casirom, italienii şi-au recuperat şi banii.

 

Mechel Câmpia Turzii a început anul 2009 mai mult decât dezastruos. După ce anul trecut avea profit după primul trimestru (+12,3 milioane lei), anul acesta a trecut pe pierderi (-27,6 milioane lei), în acelaşi interval de timp, în condiţiile în care veniturile au scăzut cu peste 60%.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator