fbpx

Icon Scrie un comentariu

AutostradaConstructorul Autostrăzii Transilvania, ar fi putut asfalta şi 20 de km de pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borş, dacă ar fi primit mai mulţi bani de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, spune purtătorul de cuvânt al companiei, Bogdan Sgârcitu. Compania discută o variantă care presupune construcţia fără ca Bechtel să primească finanţare, dar să îi fie decontată ulterior valoarea lucrărilor.

 

De aceeaşi părere este şi ministrul transporturilor. “Având în vedere că Autostrada Transilvania este realizată doar cu bani de la bugetul de stat, iar resursele sunt destul de limitate, le-am propus celor de la Bechtel să finanţeze ei cealaltă secţiune, de la Braşov la Târgu Mureş, urmând să primească în concesiunea acest tronson, împreună cu toată autostrada. Cealaltă opţiune este ca ei să realizeze doar porţiunea între Târgu Mureş şi graniţă, iar cealaltă secţiune să fie scoasă din nou la licitaţie”, a spus ministrul Radu Berceanu, citat de Ziua de Cluj.

 

Reprezentantul companiei, Bogdan Sgârcitu, a admis că Bechtel ia în calcul această variantă, o decizie urmând să fie luată în a doua jumătate a anului. El a precizat că, în acest an, Bechtel va finaliza tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, costul fiind de 10 milioane euro/km, faţă de o medie europeană de 6-7 milioane euro/km.

 

Autostrada va avea 415 km, din care 55 km de poduri şi viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje şi 16 noduri rutiere, termenul de punere în funcţiune fiind 2013-2014.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator