fbpx

Icon Scrie un comentariu

17 04 2008 Amenzi Mari Pentru Munca La Negru In Ue 5193Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Emilian Roşca, a declarat că au fost controlaţi aproximativ 70 de angajatori, carora li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 68.000 de lei, pentru muncă fără forme legale. De asemenea inspectorii au sistat activitatea a trei societăţi comerciale care nu aveau autorizaţii de funcţionare în construcţii. Acţiunea de control a avut loc la sfârşitul lunii mai.

 

Concret, în domeniul relaţiilor de muncă , celor 68 angajatori controlaţi li s-au aplicat un număr de 48 sancţiuni contravenţionale, din care 19 pentru munca fără forme legale, fiind depistate un număr de  43 persoane care munceau la negru. Prin urmare, valoarea amenzilor aplicate în domeniul relaţiilor de muncă a fost de 68.000 lei, din care  64.500 lei  pentru munca fără forme legale de angajare. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la cei 68 angajatori controlaţi au fost aplicate un numar de 56 sancţiuni contraventionale în valoare de  73.500 lei. Cuantumul total al amenzilor  aplicate a fost de  141.000  lei.

 

"Controalele vor avea continuitate în fiecare lună a anului în curs, prin aceasta ITM Cluj doreşte o monitorizare constantă a stării de fapt din acest domeniu de activitate, atât de controversat în ultimii ani sub aspectul respectării prevederilor legale, încercându-se înlăturarea aspectelor negative ce rezidă din aceasta", menţionează noul director al ITM Cluj, Emilian Roşca.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator