fbpx

Icon Scrie un comentariu

Manageri CercetareÎn data de 4 iunie 2009 Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă a organizat conferinţa de presă cu titlul „Evaluarea nevoilor de instruire ale managerilor din Regiunea Nord-Vest”.

 

Cercetarea face parte din proiectul „Dezvoltarea profesională a abilităţilor manageriale şi a competenţelor–cheie ale managerilor companiilor din Regiunea Nord–Vest” care vizează elaborarea unui sistem integrat al activităţilor de formare continuă şi perfecţionare în scopul dezvoltării abilităţilor manageriale şi competenţelor–cheie ale managerilor companiilor româneşti, întărind în mod indirect şi competitivitatea organizaţiilor din care fac parte.

 

În cadrul conferinţei de presă a avut loc prezentarea rezultatelor cercetării privind nevoile de instruire ale managerilor firmelor mici şi mijlocii din Regiunea Nord-Vest. Cercetarea a avut loc în perioada martie-mai 2009 şi a avut ca scop evaluarea nevoilor de instruire a viitorilor cursanţi. Evaluarea cât mai realistă a fost asigurată prin aplicarea unui chestionar cu întrebări predefinite, minimizând astfel timpul necesar legat de completarea chestionarului dar care să ofere informaţii cât mai utile şi relevante.

 

Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Phare 2006 – Promovarea Capitalului Uman.

 

Concluzii ale cercetării, oferite de cei care au efectuat cercetarea:

 

"În urma analizei chestionarelor primite putem afirma că există o cerere ridicată pe piaţă pentru cursuri de specialitate bazate pe exemple practice în domeniile: managementul calităţii, inovativitate în sectorul comercial, manager de proiect şi PR şi comunicare.

 

Considerăm că această cerere pentru cursuri se datorează cunoştinţele insuficiente ale persoanelor intervievate în ceea ce priveşte următoarele subiecte:

Managementul calităţii:

-           Peste jumătate din organizaţiile selectate nu dispun de un sistem de management al calităţii;

-           Dintre cei care deţin un sistem de management al calităţii, sistemele cele mai răspândite sunt ISO 9001 şi ISO 14001;

-           Doar 18% din totalul persoanelor intervievate consideră că dispun de cunoştinţe solide privitoare la sistemele de management al calităţii;

-           Persoanele care deţin cunoştinţe  solide despre managementul calităţii sunt cei care au participat la cursuri de specialitate.

Inovativitate în sectorul comercial:

-           Mediul digital (internet şi email) a devenit cel mai răspândit canal de publicitate şi mediatizare. Pe locurile doi şi trei sunt situate publicaţiile în ziarele locale şi sponsorizarea evenimentelor locale;

-           Introducerea unui produs nou încă este bazată pe cerinţele clienţilor, nu este răspândită la nivelul companiilor româneşti teoria creării nevoilor;

-           Studiile de piaţă se conturează a fi principala modalitate prin care firmele adună informaţii asupra preferinţelor, nevoilor pieţei".

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator