fbpx

Icon Scrie un comentariu

Alis Grup

După câteva comunicate de presă, în care conducerea STP i-a acuzat virulent, în mai multe rânduri, oficialii Alis Grup au decis să rupă tăcerea și să-și expună punctul de vedere, pentru a clarifica o problemă care, în opinia lor, a fost creată artificial de cei de la STP.

Oficialii Alis Grup susțin că nu au reacționat până acum nu din lipsa argumentelor, ci au considerat că cei de la STP vorbesc în necunoștință de cauză, acuzând fără nici un fundament activitatea Alis Grup, care se desfășoară conform normelor legale, având autorizațiile și licențele necesare pentru astfel de activități.

Iată poziția Alis Grup:

Considerăm că poziția STP față de Alis Grup a devenit una obsesivă și nu înțelegem de ce cei de la STP doresc să introducă Alis Grup în războiul cu administrația locală și cu proprii clienți. Vrem să precizăm că nu dăm curs unor provocări nebazate pe date reale, însă dorim să facem câteva precizări, pentru ca turdenii să înțeleagă că Alis Grup își desfășoară activitatea în mod legal, fără vreo legătură cu STP sau cu administrația locală din Turda.

Alis Grup desfășoară o activitate normală de transport interurban, conform unei licențe de transport intrajudețean, între municipiile Turda și Câmpia Turzii, obținută conform normelor legale în domeniu. Licitația și licența a fost obținută de la Consiliul Județean Cluj. Precizăm că ruta Turda - Câmpia Turzii nu are nici o legătură cu transportul intern din municipiul Turda, desfășurat de STP Alba Iulia. Acuzația că am ”fura” clienți celor de la STP este exagerată, în condițiile în care clienții lor provin din rândul cetățenilor cu abonamente, al celor care beneficiază de diverse gratuități achitate de administrația locală sau călători proprii care achiziționează bilete de la aparatele automate, bilete care nu pot fi folosite pe mijloacele de transport ale Alis Grup.

Practic, cei de la STP doresc să-și mărească numărul de clienți obligând clienții Alis Grup să se deplaseze din Micro III (de exemplu) până în Sensul Giratoriu, pentru a se putea urca pe un autobuz al Alis Grup, pentru ca apoi să fie dus în Câmpia Turzii! Este asta benefic cetățeanului turdean? Noi considerăm că nu! Dincolo de banii în plus pe care ar trebui să-i achite o persoană care se deplasează la Câmpia Turzii sau chiar face naveta în această localitate, datorită serviciului, mai ales în condițiile în care populația este destul de împovărată financiar, o astfel de deplasare din Micro III în Sensul Giratoiu, pentru a ajunge în Câmpia Turzii, este ilogică și nu reprezintă decât un timp pierdut pentru turdenii care vor să ajungă în municipiul vecin. Probabil, dorința STP de a avea mai mulți clienți este normală, însă credem că ar trebui să țină cont și de turdeni, atâta timp cât primesc o parte însemnată din taxele și impozitele acestora, prin intermediul bugetului local.

De asemenea, precizăm că Alis Grup deține stații de oprire (obținute pe căi legale), pe teritoriul municipiului Turda, cu direcția Câmpia Turzii (sau retur), tocmai din considerentele enumerate anterior.

Referitor la cursele pe care Alis Grup le desfășoară din Copăceni sau Câmpia Turzii spre Lapp Insulators, societate care își desfășoară activitatea în Turda, pe strada 22 decembrie 1989, precizăm că acestea sunt curse speciale, licențiate conform legii, care beneficiază de anumite stații, atât în Turda, cât și în Câmpia Turzii. Ele sunt rezultatul unui contract încheiat de Lapp cu Alis Grup. Ce vină avem noi că cei de la Lapp nu au vrut să încheie un contract de acest gen cu STP?!

Precizăm că astfel de curse speciale nu au nici o legătură cu transportul intern din municipiul Turda, desfășurat de STP! Este interesant, totuși, că STP dezvoltă o obsesie numai față de compania noastră, deși pe teritoriul Turzii opresc și alte autobuze, ale altor firme, care fac astfel de curse speciale, însă cu care STP nu are nici o treabă. Faptul că STP a dorit să majoreze tarifele cu 66%, iar turdenii au reacționat, susținând că vor boicota activitatea de transport local de persoane a STP și vor călători cu autobuzele Alis Grup, nu ni se datorează nouă. Nu avem nici o legătură cu politica economică a STP, care și-a propus să încaseze mai mulți bani de la turdeni, fie direct, prin majorarea prețului biletelor, fie indirect, prin majorarea prețului abonamentelor decontate de la bugetul local, adică vistieria cetățenilor turdeni, plătitori de taxe și impozite. Iar acuzația STP că nu pot majora tarifele, atâta timp cât Alis Grup își desfășoară activitatea pe ruta Turda - Câmpia Turzii, considerăm că este aberantă, în condițiile în care activitatea noastră se desfășoară conform traseului câștigat și a licențelor existente, conform legii.

Cu privire la tot felul de articole enumerate din contractul de concesionare dintre STP și administrația locală, nu ne putem pronunța, atâta timp cât STP nu a făcut public acest contract, în integralitatea lui. De aceea, considerăm că STP ar trebui să dea dovadă de transparență față de cetățeanul turdean și să prezinte integral acest contract, nu doar pasaje (pe care cetățeanul turdean trebuie să le creadă ”pe cuvânt”), iar turdenii să tragă propriile concluzii după ce vor studia documentul, în integralitatea lui. 

Un alt aspect care trebuie lămurit este legat de așa-zisele tarife pe care Alis Grup le-ar practica în interiorul municipiului Turda. Noi nu avem astfel de tarife, iar tarifele folosite de Alis Grup sunt conform aprobărilor obținute pentru traseul Turda - Câmpia Turzii. Totodată, precizăm că activitatea noastră nu are nici o legătură cu administrația locală, așa cum nu are nici cu STP, motiv pentru care solicităm conducerii STP Alba Iulia să-și rezolve problemele proprii fără a dezvolta, obsesiv, atacuri la adresa Alis Grup.

Mulțumim pentru înțelegere!

Conducerea ALIS GRUP

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator