fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

 MG 3113Reprezentanţii Sindicatului "Transilvania" de la Bechtel şi deputatul Mircia Giurgiu, s-au întâlnit ieri cu conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj pentru a stabili modalităţile legale de soluţionare a problemelor apărute o dată cu exprimarea intenţiei firmei americane de a disponibiliza 2.300 de angajaţi.

 

 

AJOFM Cluj va informa în cursul acestei săptămâni conducerea Bechtel cu privire la etapele legale care trebuie să fie parcurse pentru a putea efectua concedierea colectivă.  Nici reprezentanţii companiei Bechtel, dar nici liderii de sindicat nu ştiu dacă cei 2.300 de muncitori de la autostrada Transilvania vor fi concediaţi. „Deocamdată nu s-a stabilit nimic cu privire la concedierea colectivă anunţată în luna decembrie. Este însă vorba de un proces de durată, trebuie anunţate sindicatele, alte autorităţi ale statului. Dar noi speram ca situaţia să se remedieze şi suntem încrezatori că noua conducere a Ministerului Transporturilor şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi va face tot posibilul să plătească datoria pe care o are faţă de noi”, spune Bogdan Sgârcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

 

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania pe traseul Braşov-Borş a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea lui 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de 5 km de autostrada dintr-un sector cu o lungime de 25 km, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator