fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
Proiectul noului hotel de 5 stele, care va fi construit în imediata vecinătate a Salinei Turda, va pune în practică construcţia unui hotel unicat în România. Primarul Tudor Ştefănie a prezentat astăzi, în plenul Consiliului Local Turda, proiectul viitorului hotel de 5 stele, care va fi construit în imediata vecinătate a Salinei Turda.

 

Proiectul este deosebit de spectaculos şi se îmbină cu stilul în care a fost realizată Salina Turda, echipa de proiectanţi fiind aceiaşi. Noul hotel va constitui un obiectiv arhitectural modern, dotat cu sală de conferinţe, SPA, locuri de parcare, piscină acoperită cu sticlă, terase ce permit contemplarea spaţiului exterior, săli de tratament ultradotate, locuri de cazare în camere simple, duble şi tip apartament, un lift panoramic modern, ce va permite atât coborârea direct în Salina Turda, cât şi ascensiunea spre cele 8 etaje ale noii locaţii de cazare.

 

Deşi cei prezenţi în sală au fost uimiţi de amploarea proiectului, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 17 milioane de euro, primarul Tudor Ştefănie a spus că investiţia este una realizabilă şi şi-a exprimat speranţa că în circa doi ani hotelul ar putea fi dat în funcţiune, dacă "se doreşte" cu adevărat acest lucru.

 

Hotelul se va realiza pe o suprafaţă de 12.500 mp, suprafaţa construită va fi de 2.295 mp, iar suprafaţa desfăşurată 12.600 mp, din care vor fi nişte terase circulare în suprafaţă de 308 mp. Regimul de înălţime va fi: subsol, parter şi 8 etaje. Vor fi asigurate 41 de locuri de parcare în incintă, iar spaţiile verzi vor ocupa 8.111 mp. Numărul locurilor de cazare se ridică la 143, repartizate pe 21 de camere cu un pat, 39 de camere cu pat dublu, 11 camere cu 2 paturi şi 11 apartamente. Va fi şi un restaurant cu 85 de locuri, o terasă pe periopadă de vară, salon de mic dejun de 96 de locuri, o terasă bistro de 64 de locuri, sală de conferinţă de 100 de locuri, internet cafe, bar de zi. De asemenea, hotelul va fi dotat cu o piscină cu jacuzzi, al cărui tavan şi perete va fi din sticlă (situată în partea dreapta sus a hotelului), iar liftul va comunica atât cu etajele superioare ale hotelului, cât şi cu interiorul salinei. Centrul de sănătate va avea o suprafaţă de 1300 mp, cu dotări moderne. Valoarea totală a investiţiei este cifrată la 17 milioane de euro.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate