fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
Firmele de taximetrie din Turda au majorat de azi preţul călătoriilor. Astfel, dacă înainte era 1,6 lei/kilometru şi tot atâta pornirea, de azi tariful a urcat la 2,0 lei/kilometru şi tot atâta pornirea! Majorarea este de 25%.

 

Conform unor surse, majorarea s-a produs după unele discuţii avute la Primăria Turda, în care taximetriştii au invocat faptul că este necesară majorarea tarifului, pentru că vechiul tarif fusese calculat la un curs al benzinei de 3,5 lei/litru, iar acum a ajuns la circa 5 lei pe litru.

 

Dacă înainte de majorare un drum Micro-Centru cu taxiul era de circa 7 lei, de acum înainte preţul ajunge la circa 10 lei. Nu este exclus ca majorarea tarifelor să aibă un efect nefast pentru activitatea de taximetrie, mulţi preferând să folosească mijloacele de transport în comun, care vin destul de regulat şi oferă condiţii bune de transport, la un preţ de 1,5 lei/călătorie Micro-Centru.

 

Turda are printre cele mai mari tarife din ţară!

Municipiul Turda are printre cele mai mari tarife la serviciul de taximetrie, din România. De exemplu, în Sibiu tarifele variază între 1,48 şi 1,6 lei/ kilometru. La Cluj Napoca, tariful este de 1,8 lei/kilometru, iar la Braşov tariful este de maxim 1,69 lei/kilometru. Nici la Iaşi tarifele nu sunt mai mari, acolo firmele de taximetrie practicând un preţ de 1,6 lei pe kilometru, în timp ce la Constanţa tariful maxim este de 1,79 lei pe kilometru. La Timişoara, firmele de taximetrie practică un tarif de maxim 1,5 lei/kilometru, iar la Oradea se circulă cu 1,6 lei/kilometru.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate