fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
Inspectorii de muncă din Cluj au amendat zeci de firme care şi-au adus angajaţii la muncă de 1 decembrie. În marea majoritatea a cazurilor este vorba despre companii cu capital străin - fie mari retaileri, fie firme de soft sau bănci. Şeful ITM Cluj, Emilian Roşca susţine că se aştepta la mai mult respect din partea lor pentru ziua naţională a ţării în care îşi desfăşoară activitatea.

 

Din acest motiv el a şi dat publicităţii numele lor.

 

Fiecare dintre cele 21 de companii controlate de Ziua Naţională surprinse că încalcă legea au primit amenda maximă de 5.000 de lei. De Rusalii inspectorii ITM au amendat la Cluj 30 de companii. Toate cele care au contestat amenzile au pierdut pînă acum în instanţă. În zilele de sărbătoare legală patronii şi angajaţii sunt obligaţi să întrerupă activitatea. Fac excepţie unităţile de alimentaţie publică şi cele cu regim de foc continuu.

 

"Contestaţiile depuse au fost respinse de instanţele de judecată din Cluj si Turda, care au dat cîştig de cauză ITM, ceea ce arată justeţea măsurilor aplicate de către instituţia de control" spune Emilian Roşca inspectorul şef al ITM Cluj.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate