fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
După ce compania Lidl a preluat reţeaua de magazine Plus în România, a fost nevoie de acordul Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei. Cum acordul a fost dat, urmează rebranduirea reţelei Plus în Lidl. În paralel cu rebranduirea amintită, Lidl a demarat construcţia unor magazine, unul dintre acestea urmând a fi situat în Turda.

Investiţia era necesară, pentru că Turda are o populaţie de circa 55.000 de locuitori, încadrându-se astfel în criteriile iniţiale investiţionale ale Lidl, respectiv oraşe cu o populaţie mai mare de 30.000 de locuitori. În perspectivă, Lidl are intenţia de a intra în oraşe mai mici şi în regiuni rurale, conform unei informaţii legate de solicitarea unui credit de la BERD.

La Câmpia Turzii, Lidl va deţine un magazin, care aparţine fostei reţele Plus. Conform unor informaţii economice publicate într-un raport al Consiliului Concurenţei, magazinul Plus din Câmpia Turzii deţine peste un sfert din comerţul alimentar din urbe ((excluzând segmentul cash & carry, vânzătorii stradali, chioşcurile şi magazinele specializate).

Grupul Lidl & Schwarz, care operează şi hypermarketurile Kaufland, a primit în urmă cu două luni un credit BERD de 200 milioane euro care va acoperi jumătate din investiţiile grupului în primele deschideri Lidl în România şi Bulgaria şi în dezvoltarea Kaufland pe pieţele din Polonia şi Bulgaria. Reprezentanţii grupului nu au dat detalii despre aceste proiecte şi nici despre modul în care reţeaua Plus va fi integrată în companie.

În acest moment, după preluarea reţelei Plus, grupul Lidl ar ajunge direct pe locul 2 în România, pe piaţa retailului, după grupul Rewe, care deţine magazinele Penny.

MiniMax se va transforma în... Macro

Alte magazine de tip discount din zonă şi-au schimbat proprietarul în ultimul an. Reţeaua Profi, care are un magazin deschis la Câmpia Turzii, a fost preluată de grupul de investiţii Enterprise Investors, iar MiniMax, care are deschis un magazin la parterul Winmarkt Mall din Turda (fostul BIG), a fost preluat de Mercadia Holland, operatorul băcăniilor Mic.Ro. Reprezentanţii Mercadia au anunţat că magazinele MiniMax vor fi rebranduite Macro şi vor avea o sortimentaţie diferită, însă îşi vor păstra politica de discount.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate