fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu
Construcţia magazinului Lidl a debutat la finele lunii august. Viitorul magazin Lidl se află pe amplasamentul fostei benzinării Baril, cumpărată de germanii de la Lidl cu tot cu teren, pentru a fi demolată ulterior. Data finalizării lucrărilor este 23.12.2010.

 

Cu toate acestea, oficialii Lidl au precizat în vara acestui an că nici o unitatea nouă nu va fi deschisă în 2010. În toată ţara, sunt pregătire 25 de terenuri unde vor fi construite viitoarele magazine Lidl, în special fiind vorba de localităţi cu o populaţie între 30.000 şi 100.000 de locuitori. Ridicarea unui astfel de magazin îi costă pe germani 240.000-480.000 de euro.

 

Pe lângă magazinele care vor urma să fie construite, gigantul Lidl a preluat şi reţeaua magazinelor Plus, un astfel de magazin fiind şi în Câmpia Turzii. În ţara noastră, Lidl va concura cu reţeaua Penny Market, care este lider pe segmentul discounterelor, după vânzările raportate de retaileri pe 2009.

 

Retailerul LIDL este deţinut de grupul LIDL & Schwarz, care operează la nivel local şi hipermarketurile cu discount Kaufland. Cele două divizii au intrat în România pentru prima dată în anul 2003, însă germanii au mizat în primii ani doar pe extinderea Kaufland.

 

Primul magazin Kaufland de pe piaţa locală a fost inaugurat în toamna lui 2005. În anul următor, grupul a amânat pe termen nedefinit planurile de lansare ale LIDL în România, unul dintre motivele acestei decizii fiind preţul ridicat al terenurilor, conform datelor de pe piaţă de la acea dată. În 2007, surse din cadrul reţelei declarau pentru Mediafax că au fost reluate planurile de extindere ale LIDL pe piaţa locală, ţinta finală fiind dezvoltarea unui lanţ de 150 de unităţi.

 

Grupul LIDL & Schwarz, cu rulaje anuale de zeci de miliarde de euro, se situeză pe locul al 5-lea în clasamentul celor mai mari retaileri la nivel global realizat de Deloitte în 2010. Pe primele trei poziţii se află Walmart, Carrefour şi Metro.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator