fbpx

Scrie un comentariu

Profitând de faptul că 1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului, agenţii economici au "aruncat" pe piaţă tot felul de jucării şi materiale care să atragă micuţii, dar din păcate acestea nu corespund şi normelor de siguranţă.

 

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au organizat o campanie de verificare a jucăriilor de pe piaţă. Campania a cuprins mai multe judeţe, printre care şi Clujul.

 

Cele mai frecvente abateri descoperite fac referire la proasta calitate a obiectelor comercializate: inspectorii au găsit păpuşi al căror păr se desprindea cu uşurinţă, putând conduce, prin inhalare, la sufocarea celui care ar fi primit un astfel de cadou. De asemenea, pe piaţă au fost găsite zornăitori pentru copii mai mici de 3 ani ale căror piese erau detaşabile. În plus pe etichetă nu era trecută adresa producătorului sau denumirea produsului.

 

Din cei 649 de operatori economici controlaţi, la 518 s-au constatat abateri (79,81%). S-au aplicat 336 de amenzi contravenţionale în valoare de 990.300 de lei şi 240 de avertismente.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate