fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Liderul USL Câmpia Turzii şi preşedintele organizaţiei locale a PSD, Petre Pop (foto dreapta), a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public, organizat în luna septembrie de Primăria Câmpia Turzii, în baza unei proceduri suspecte, TurdaNews fiind singurul organ de media local care a sesizat acest aspect (citeşte: Primarul Radu Hanga înfiinţează postul de "administrator public", după chipul şi studiile lui... Petre Pop!).

Pentru ca Petre Pop să nu aibă nici o problemă pentru câştigarea concursului, primarul Radu Hanga (foto stânga) a modificat abuziv condiţiile concursului de selecţie a viitorului administrator public, modificând hotărârea Consiliului Local cu nr. 82/2012, prin care s-au aprobat criteriile de selecţie şi procedura de ocupare a postului de administrator public (citeşte: Comportament abuziv al primarului Radu Hanga: a modificat condiţiile impuse pentru concursul de "administrator public"!).

Câteva exemple:

"absolvent de studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă şi master în administraţia publică (o formare academică legată de ştiinţe sociale sau într-un domeniu similar şi o formă post universitară)", s-a transformat în "are studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta", la care s-a mai adăugat şi "a absolvit cursuri/programe de formare profesionala specifice functiei de administrator public ( de preferinta master in administratie publica)".

"experienţă profesională de minim 2 ani", s-a transformat în "are o vechime în specialitatea studiilor absolvite minimum 4 ani", la care s-a adăugat şi "are experienta în domeniu (functii de conducere detinute care au conexiuni cu functia de administrator public) minimum 3 ani". etc.

Neregulile sesizate atât anterior, cât şi acum după confirmarea faptului că Petre Pop a fost declarat câştigător al concursului, ar putea face obiectul unui dosar penal al organelor abilitate, primarul Radu Hanga putând fi acuzat de abuz în funcţie. Cazul ar putea intra şi în atenţia DNA, pentru corupţia existentă în cadrul Primăriei Câmpia Turzii.

Mai ales că nu e prima favorizare a sa de către primarul Radu Hanga, TurdaNews dezvăluind şi faptul că Petre Pop are datorii semnificative la bugetul local, dar primarul Radu Hanga îl păsuieşte, deşi recuperarea sumelor ar fi foarte simplă, avnd în vedere faptul că Petre Pop este salariat al Primăriei, iar poprirea pe salar ar fi o procedură foarte simplă (citeşte: EXCLUSIV: Liderul PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, dator la bugetul local, dar păsuit de primarul Hanga!).

Însă, Petre Pop are o problemă! Odată cu ocuparea noului post, respectiv cel de administrator public, el devine incompatibil cu funcţia de consilier local, iar unii jurişti pe care i-am consultat ne-au precizat că poate fi pusă în discuţie inclusiv funcţia deţinută în cadrul conducerii PSD Câmpia Turzii!

Pe un caz similar cu cel al lui Petre Piop, Agenţia Naţională de Integritate s-a pronunţat deja în sensul că ar fi incompatibil.

Citeşte explicaţiile ANI:

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării dispoziţiilor Legii 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici, coroborate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, deoarece funcția de “director (...) în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora” este funcție publică de conducere, iar categoria funcţionarilor publici de conducere cuprinde și persoanele numite în funcția publică de conducere de ”director (...), în cadrul aparatului propriu al autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate”.  De asemenea, (...), iar “funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic”.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate