fbpx

Scrie un comentariu

Societatea Farkas Trans SRL din Turda a fost amendată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj cu suma de 30.000 de lei, din cauza neregulilor depistate în mai multe situaţii din judeţ, firma fiind implicată în programul de distribuire al merelor în şcoli.

TurdaNews a atras atenţia încă din luna noiembrie a anului trecut că societatea a intrat pe mâna patroanei de la societatea Banpan Impex SRL Turda, o societate "abonată" la banul public, prin programul de distribuire a cornurilor sau a merelor în şcoli. Povestea schimbării firmei, pentru a se ascunde urmele neregulilor, o puteţi citi AICI. Despre cum a câştigat Farkas Trans SRL licitaţia oferind mere mai ieftine cu un singur bănuţ, puteţi citi AICI. În mod ciudat, nici un alt organ de media local nu a făcut referire la implicarea societăţii turdene în câştigarea licitaţiilor sau a modzului în care şi-a bătut joc de respectarea cerinţelor, nu numai în judeţul Cluj, ci şi în numeroase alte judeţe din ţară!

"Urmare cercetarii unor sesizari din partea unor institutii de invatamant, inaintate prin adresa Consiliului Judetean Cluj, privind modul de derulare a Programului Lapte – Corn – Mar au fost constatate anumite neconformitati referitoare la calitatea necorespunzatoare a merelor si modul de informare al consumatorilor asupra caracteristicilor fructelor distribuite de catre Farcas Trans SRL.

Astfel, s-a constatat faptul ca unele unitati scolare din judetul Cluj au fost aprovizionate cu mere care nu erau corespunzatoare din punct de vedere calitativ, prezentand urme de inghet si lovituri, iar graficul de distributie stabilit in Caietul de sarcini ( zilnic in mediul urban si bisaptamanal in mediul rural) nu era respectat, livrarea fructelor efectuandu-se o data la doua zile, respectiv la cinci zile", a precizat Mircea Radu, comisarul şef al CJPC Cluj.

Alte deficienţe menţionate de CJPC Cluj

Totodata, actiunile de control efectuate la mai multe unitati de invatamant au identificat anumite deficiente in distributia merelor, legate de:

Ø     nerespectarea obligatiei ca fiecare elev sa primeasca un mar zilnic, scolarii fiind privati    de fructe mai multe zile;

Ø     nerespectarea obligatiei furnizorului de a inlocui produsele neconforme in maxim 4 ore;

Ø     nerespectarea  procedurii de intocmire a avizelor de expeditie: lipsa numarului de inmatriculare al autoturismului si a orei la care se face livrarea, avand in vedere  obligatia de a livra fructele pana la ora 11;

Ø     ambalarea merelor in pungi de cate 60 bucati, ceea ce reprezinta un impediment in  numararea lor cu usurinta.

De asemenea, pe eticheta nu sunt inscriptionate informatii complete, corecte si precise asupra caracteristicilor obligatorii ale fructelor, nementionandu-se:

Ø     cantitatea neta exprimata in kilograme, specificandu-se doar numarul de bucati, fiind imposibila verificarea incadrarii  merelor in greutatea minima de 110 g;

Ø     conditiile de depozitare;

Ø     data expirarii;

Ø     sintagma “ Este interzisa comercializarea”.

Pentru deficientele constatate operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 30.000 lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator