fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

4 Comentarii

fotografie TurdaNews

După cum v-am relatat zilele trecute, turdeanul Mihai Moldovan, alături de alte câteva persoane, a fost arestat preventiv, într-un dosar care vizează proxenetismul și prostituția transfrontalieră, respectiv plasarea unor fete ”la produs” în Tenerife (Spania), dar și în alte țări din Uniunea Europeană.

Cele 5 persoane pentru care s-a dispus arestarea preventivă sunt:

  • Oltean Flaviu Ștefan zis ”Napo”, finul lui Mihai Moldovan - acuzat de proxenetism în formă continuată, cu 4 persoane vătămate
  • Țandură Alexandru Dan zis ”Bercenaru”, care ar fi din sudul României, cunoscut ca membru al Clanului Sportivilor - acuzat de proxenetism
  • Cladoveanu-Andrei Robert-Nicolae, fost jucător de fotbal, fiul avocatului Nicolae Cladoveanu, condamnat în primă instanță pentru o tentativă de omor la Câmpulung, prins în flagrant în 2013 în timp ce vindea droguri unor ofițeri sub acoperire - acuzat de proxenetism
  • Micu Laura Luminița, fără antecedente penale - acuzată de proxenetism în formă continuată, cu 3 persoane vătămate
  • Moldovan Septimiu Mihai zis ”Calu” - acuzat de complicitate la proxenetism în formă continuată, camătă, șantaj și influențarea declarațiilor.

Practic, legătura lui Mihai Moldovan cu dosarul de proxenetism este dată de faptul că el este nașul a două persoane implicate în activitățile de prostituție de peste hotare și ar fi înlesnit activitățile de prostituție.

Citește și:

Dosarul în care e implicat Mihai Moldovan e unul care vizează... proxenetismul! Arestări multiple!

”Moldovan Mihai a facilitat activitatea de proxenetism a persoanei vătămate, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu, finul numitului Mihai Moldovan, și Oltean Flaviu, de asemenea fin al acestuia, primul fiind în Tenerife de aproximativ de 20 de ani”, se precizează în dosar, conform siteului FoaiaTransilvană.ro. Oltean Flaviu ar fi avut mai multe fete din zona Turzii la produs în Tenerife. El este considerat un infractor deosebit de periculos, existând probe în care promite că-l ”scoate din circulație” pe cel care l-a implicat într-un dosar cu trafic de droguri.

Însă, lucrul cel mai grav pentru Mihai Moldovan este că ar fi încercat să influențeze unele declarații ale unor persoane vătămate, în schimbul unor sume mari de bani.

”Cel mai grav pentru Moldovan nu sunt acuzațiile de proxenetism, deoarece el poate susține sus și tare că nu știe cu ce se ocupă finul său din Tenerife.

Mai grav este însă că procurorii dețin probe că Moldovan a încercat să determine, cu bani, părțile vătămate să renunțe la acuzații.

”La data de 18.04.2020, persoana vătămată a participat la o petrecere unde a fost abordată de numitul Mihai Moldovan care i-a atras atenția că nu a fost frumos din partea ei să dea declarații la DIICOT și i-a oferit suma de 50.000 de euro, pentru a intermedia o ”împăcare” între ea și Oltean Flaviu”, se mai arată în propunerea de arestare. Moldovan este acuzat de comiterea a doua infracțiuni de influențare a declarațiilor.”, precizează sursa menționată anterior.

Parchetul Turda a făcut și alte propuneri de arestare preventivă!

Parchetul Turda a făcut și alte propuneri de arestare preventivă, în Dosarul ”Proxeneții de Tenerife”. Sunt vizate alte 4 persoane, care în momentul de față nu se află în țară.

Cele 4 persoane sunt: Săiceanu Gheorghe (acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei iberice, finul lui Mihai Moldovan), Alexoae Sorin Marius, Negoescu Robert Valentin (locotenentul lui Săiceanu) și Cârcu Viorica Ancuța.

Deocamdată, instanța a dat termen pe data de 3 martie 2021, pentru a asigura prezența fizică a inculpaților în sala 2 a Judecătoriei Turda.

Precizările Parchetului Turda, despre acest dosar:

”La data de 02.02.2021, s-a acţionat simultan pe teritoriul României şi Spaniei, prin efectuarea în paralel a '22 de percheziţii domiciliare (I 6 pe teritoriul României - judeţele Cluj Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa , Giurgiu şi 6 în Spania - în Tenerife şi Madrid).

Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune "TEAN", cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole.

La percheziţiil/e efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere.

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate.

Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată.

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă" şi în cluburi. La stradă tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în, sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul.

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei.

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

La percheziţiile din data de 02.02.2021 au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş - Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Câmpulung - Biroul de Investigatii Criminale, IPJ Dolj - Poliţia Segarcea, IPJ Giurgiu - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale, IPJ Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate