fbpx
10 Comentarii

fotografie TurdaNews

Fosta directoare a Muzeului Turda, Mariana Andone Rotaru, care a fost demisă din funcție în primăvara acestui an, a câștigat procesul intentat pentru demiterea abuzivă.

”Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Andone Rotaru Mariana, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Turda PRIN PRIMAR. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Turda nr. 283/01.04.2020. Obligă pârâtul la reintegrarea reclamantei pe postul de manager al Muzeului de Istorie Turda, precum şi la plata către reclamantă a indemnizaţiilor cuvenite conform contractului de management nr. 15513/29.07.2016, începând cu data de 07.04.2020 şi până la reintegrarea efectivă, actualizate cu indicele de inflaţie. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Ia act că reclamanta va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”, este decizia Tribunalului Cluj, în Dosarul 1583/117/2020, ca instanță de fond.

Mariana Andone Rotaru a fost înlocuită de la conducerea Muzeului de Istorie Turda, printr-o decizie unilaterală a conducerii administrației locale, care a acuzat ”neîndeplinirea unor obligații contractuale”.  

Citește și:

Directorul Muzeului Turda a fost schimbat!

Ulterior demiterii, în spațiul public a apărut o petiție online împotriva acestei decizii, existând și acuzații că demiterea ar fi avut la bază unele scopuri politice. Se lansa solicitarea de revenire asupra deciziei de demitere a directorului Muzeului de Istorie Turda, Mariana Andone Rotaru, reproșându-se că s-a făcut ”înainte de expirarea mandatului și în lipsa unei evaluări”, considerându-se că ”este incorectă și inacceptabilă”, mai ales că ar fi vorba despre o ”demitere subită și nemotivată”.

Citește și:

Petiție online împotriva demiterii directorului Muzeului de Istorie Turda

Primăria Turda a explicat ulterior motivele demiterii fostei directoare a Muzeului Turda.

”Decizia privind încetarea contractului de management nr. 15.513/29.07.2016 a fost luată prin raportare la dispozițiile acestuia și la prevederile OUG nr.189/2008, respectiv avându-se în vedere obligațiile contractuale și legale asumate de către dvs. (...) Cu toate că aveați obligația să prezentați autorității publice proiectul de buget, situațiile financiare trimestriale și anuale, precum și rapoartele anuale de activitate, nu ați înțeles ca în ultimii 3 ani să vă îndepliniți aceste obligații. Acestea nu au fost depuse la sediul autorității publice.”, preciza Primăria Turda.

Citește și:

S-a aflat de ce a fost demisă directoarea de la Muzeul Turda! Nu și-a îndeplinit obligațiile de 3 ani!

În ultimul timp, au fost mai multe procese pierdute de administrația locală sau instituțiile subordonate, în urma unor decizii de demitere a unor persoane.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai · 15:26 31.12.2020
  Unde is acuma aia cu "felicitarile"? Cine plateste? Ar trebui din buzunaru lui sa plateasca primaru.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ana S. · 05:51 01.01.2021
  Pai daca a gresit si a fost demisa pe drept cum de reuseste sa revina in functie? Nu este corect ce se intampla in Turda! Trebuia sa plece sa lase alte persoane competente. Acum daca revine in functie iar incepe dictatura in muzeu. Vai de noi....
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 15:33 01.01.2021
  @Ana S. Dacă dictatura înseamnă sa îți faci treaba la muncă, da, sa fie dictatură. Dacă era demisa pe bune, instanța de judecată nu-i dadea câștig de cauză. In ultima vreme se vede treaba ca unii, fac abuz de funcția lor din aparatul administrativ concediind sau angajând dupa bunul lor plac.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Radu · 20:14 03.01.2021
  @Ana S. Duduie, am impresia ca sunteți pe lângă subiect. Sau faceți parte din camarila " managerului"?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ana S. · 06:42 04.01.2021
  @Radu Domle draga nu tre sa-ti fie ciuda ca spun adevarul! Doamna nu mai avea ce cauta in functia de unde a fost demisa. Acum iar face legea in muzeu si se razbuna mai departe pe colegi...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  dana · 10:45 04.01.2021
  @Ana S. Cum se razbună, vă dă mai multe creioane de ascuțit?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  bodea · 18:00 07.01.2021
  @Ana S. Gabi, Gabi....
 • Acest comentariu este nepublicat.
  gelu · 18:10 07.01.2021
  @Altceva pai se si vede. doi interimari de toata jena, singura treaba pe care au facut-o a fost sa imparta afise PNL. S-a scos pentru interimarul Matei postul de director la concurs si dupa aia au amanat pe sestache concursul cand s-au prins ca nu indeplineste conditiile. pentru interimarul Andreica care a servit patria si a dat-o fara pe directoare scot post de muzeograf dar nu stiu cum rezolva ca nu are vechimea legala. poate face cineva un audit la primarie si constata ca echipa pnl are cam multe nereguli la dosar.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  bodea · 18:12 07.01.2021
  @Ana S. S de la Sosoaca?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Pop · 18:08 08.01.2021
  @gelu Pana la urma tot pe ai lor ii vor pune la conducere, o sa vedeti ca amana concursul de director pana altii nu o sa observe cand il rescot la concurs. Iar pe postul de muzeograf se stie ca e pentru Andreica, o sa vedeti ce comisie din prietenii lui va face primaria. Toti vor fi din gasca PNL, filiala muzeu, punem pariu? Potora, Groza, Matei - cei mai tari. O sa ii spuna si subiectele, ca doar comisia le face, si uite asa domnul va fi de 10 (o data in viata). Fain nu? Numai ca atata regie s-ar potrivi la teatru
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator