fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

bd7fac99f6fc117689b12034373dcf82

În 2015, a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare pentru că a condus băut la volan. În 2019, a fost condamnat din nou, la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de 3 ani. În decembrie 2020, este prins din nou băut la volan, cu permisul suspendat și are un nou dosar penal! Între timp, este arestat preventiv din nou!

”La data de 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul  Poliției municipiului Turda au reținut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Petreștii de Jos, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 04.20, bărbatul a fost depistat în timp ce se deplasa pe DN1 E60, deși avea dreptul de a conduce anulat ca urmare a depistării acestuia în cursul anului 2019, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, a transmis IPJ Cluj.

Despre cine este vorba?

Inconștientul este Șandru Bazil, iar anul trecut a fost primul caz al unui șofer băut la volan, care a fost prins și ulterior a primit arest preventiv din partea Judecătoriei Turda!

Șandru Bazil a condus în data de 28 ianuarie 2019 pe strada Gheorghe Lazăr din Turda, în jurul orei 15.00. Din cauză că era băut, șoferul a acroșat un alt autovehicul, însă cu toate acestea și-a continuat deplasarea spre Petreștii de Jos, cu șoferul mașinii avariate pe urmele sale, care intre timp a alertat și Poliția. La Petreștii de Jos a fost oprit de un echipaj de poliție, care l-a testat cu aparatul etilotest și a stabilit că avea o concentrație de alcool în sânge de 1,15 la mie (ml alcool pur la litru de sânge)! În urma analizelor la sânge, efectuate ulterior, alcoolemia a fost și mai mare, respectiv 2,04 la mie!

În 31 ianuarie 2019, judecătorul Cristian Axinte a dispus arestarea preventivă a șoferului.

”Inculpatul a condus un autoturism având alcoolemie foarte ridicată de peste 2,00 g%, valoare care indică o stare de ebrietate extrem de avansată pe drumuri publice aglomerate în mediul urban la o oră cu trafic intens pietonal sau rutier după care pe o distanță de aproximativ 15 km (distanța Turda-Petreștii de Jos) pe un drum județean, reprezentând un pericol real pentru toți participanții la trafic de pe arterele pe care a circulat. Se reține că a condus la o oră când de regulă și traficul pietonal este intens și doar întâmplarea a făcut ca urmările să nu fie mai grave.

Inculpatul a manifestat o totală lipsă de responsabilitate deoarece, deși știa că a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, iar reflexele îi erau alterate, a condus autoturismul pe drumurile publice, pe străzi circulate din municipiul Turda, la o oră când traficul este aglomerat, consecința fiind expunerea altor participanți la trafic posibilitățile de a fi victime ale unui accident rutier cu consecința punerii în pericol a securității circulației pe drumurile publice.

(...) Inculpatul după ce a acroșat un alt autovehicul a fugit de la fața locului, deși i s-a atras atenția de celălalt conducător, care a alertat poliția și l-a urmărit.

Tot acest comportament al inculpatului denotă fie o totală nepăsare față de încălcarea legii penale, fie o lipsă de autocontrol, ambele situații fiind foarte grave.

Modul în care inculpatul a procedat, respectiv mergând practic la băut cu un alt prieten și apoi conducând înspre casă cu o alcoolemie foarte ridicată, în plină zi, când traficul este aglomerat denotă îndrăzneală deosebită, lipsă de respect față de ceilalți participanță la trafic și lipsa oricărei inhibiții în a se abține a încălca normele legale referitoare la traficul rutier”, a menționat judecătorul în motivarea încheierii penale nr. 8/2019 de la Judecătoria Turda.

În 17 aprilie 2019, Judecătoria Turda l-a condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, primind și pedeapsa complementară de interzicere pentru 3 ani a dreptului de a conduce autovehicule. În 28 iunie 2019, Curtea de Apel i-a respins apelul, iar sentința a devenit definitivă. la un calcul simplu, rezultă că Șandru Bazil a reușit să iasă din închisoare înainte de termen (arestat din 30 ianuarie 2019, condamnarea inițială era până cel puțin în martie 2021).

Șoferul respectiv a mai fost prins la volan în stare de ebrietate. În anul 2015 a fost condamnat de Judecătoria Turda la 1 an și 10 luni de închisoare tot pentru o astfel de infracțiune!

În septembrie 2020, Șandru Bazil a fost victima unei agresiuni. La vremea respectivă, s-a prezentat ”șofer de TIR în Spania” (informație nereală), spunând că nu mai poate practica această meserie din cauza agresiunii (probabil, încerca să solicite daune cât mai mari).

„Pe data de 5 septembrie mă aflam în ţară şi am mers la un vecin. Acolo, pe terasa casei, ne-am cinsit cu o sticlă de pălincă de prune şi am început discuţii, împreună cu gazda şi alţi doi vecini. Am avut clipe plăcute  - dar numai până a venit la noi Nicuşor, recidivistul zonei, mai tânăr decât mine cu doi ani...”, și-a început povestea Șandru Bazil, în fața reporterului care se afla la IML Cluj.

Citește și:

Tentativă de omor la Petreștii de Mijloc! Bătut de un pușcăriaș, pentru că ar fi trăit cu nevasta lui!

fotografie TurdaNews

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate