m install
petlinii
nello construct

Demisionarii de la Spitalul din Câmpia Turzii existau doar… în ”bula” jurnalistului Ovidiu Bucur! Citește rezultatele anchetei după declarațiile medicului Lehel Csergo!

floris

Caz grav în presa locală, după ce jurnalistul Ovidiu Bucur este suspectat că a mințit grosolan cu privire la demisiile unor cadre medicale de la Spitalul Municipal ”Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

În cursul zilei de ieri, jurnalistul Ovidiu Bucur a publicat un articol în care-l acuza pe directorul Spitalului, Adrian Antal, că ar fi vinovat de demisia a încă doi medici.

”Asistentele de pe secția Interne a spitalului au transmis o scrisoare deschisă prin care-și manifestă susținerea față de medicul, Lehel Csergo, dar asta nu este tot.

Sursele RefleqtMedia au aflat că astăzi și-au depus demisia încă două doctorițe de pe aceeași secție.

Practic, secția Interne, care tratează și afecțiuni cardiovasculare, pulmonare, dar și pacienții pozitivi cu Sars-Cov-2, a rămas pe mâna a DOAR DOI DOCTORI!

Gărzile NU MAI POT FI ASIGURATE, iar soarta bolnavilor atârnă de un fir de ață!”, a scris Ovidiu Bucur, ieri.

minciuni spital ovidiu

Jurnalistul Ovidiu Bucur a făcut presiuni inclusiv la prefectul Mircea Abrudean, pe tema subiectului inventat. ”Domnule prefect, încă 2 medici au demisionat de pe secția Interne a Spitalului „Dr. Cornel IGNA” din Câmpia Turzii. Totodată, asistentele au declarat că intenționează să iasă în curtea spitalului, în semn de solidaritate cu medicii demisionari. E CLAR că ceva nasol se întâmplă acolo. NU LUAȚI MĂSURI????”, i-a transmis ieri Ovidiu Bucur, prefectului. Subiectul demisiilor multiple a fost preluat și de unele publicații județemne, care au luat ”de bună” informația lui Ovidiu Bucur, neștiind că acesta nu este la primul subiect care nu are nicio legătură cu adevărul.

Practic, subiectul a fost unul inventat. Totul a ieșit la iveală în urma unei anchete administrative, în care s-a ajuns la concluzia că niciun medic nu și-a depus demisia și nici nu a fost vorba despre vreun ”protest”.

document demisii spitalCT

Contactat de TurdaNews, pe subiectul demisiilor care nu există, Ovidiu Bucur a declarat: ”În ceea ce privește cele două demisii, momentan… prefer să nu comentez detalii despre ele”.

În ceea ce privește raportul Comisiei care a analizat subiectul declarațiilor făcute de medicul Lehel Csergo, iată acest raport, integral:

  • In contextul pandemiei de COVID – 19, spitalul nostru nu este prevazut in OMS nr.555/2020 modificat si completat ulterior, ca fiind incadrat la spital faza I sau II sau spital suport COVID-19, motiv pentru care in cadrul camerelor de garda s-au consultat urgentele medico-chirurgicale, respectiv si pacienti suspecti COVID – 19, confirmati ulterior ca pozitivi, pacienti care din lipsa de locuri in spitalele covid sau suport covid, le-a fost refuzat transferul din lipsa de locuri si astfel s-a temporizat izolarea in spitalul nostru, chiar si mai multe zile, pana cand s-a aprobat transferul in unitatea primitoare covid. 

Precizarea este ca in timpul internarii bolnavilor diagnosticati COVID – 19, acesti pacienti au primit tratament conservativ: antipiretic, anticoagulant sistemic, bronhodilatator steroid, antibioterapie cu spectru larg, oxigenoterapie prin masca cu rezervor si masca CPAP; tratament specific pentru COVID – 19 nu s-a putut prescrie, intrucat spitalul nu poate achizitiona acest tratament, nefiind spital covid. De asemenea, pentru 2 pacienti internati, categoria de varsta 70-79 ani cu comorbiditati multiple, cu evolutie nefavorabila, si transferati in stare grava dupa solicitari de transfer repetate, in 5 zile la un caz si in 3 zile la celalalt caz, transferul realizandu-se in final prin implicarea directa a DSP Cluj ( ATI Spital Militar si ATI Spital Boli Infectioase, unde au decedat).

  • In perioada octombrie-noiembrie 2020 s-au identificat un numar de 12 decese la pacienti diagnosticati cu pneumopatie acuta de tip covid-19 si cu insuficienta respiratorie acuta, la care se adauga si comorbitati de tip – neoplasm stadiul IV, HTA, Diabet zaharat, emfizem pulmonar, BPOC, ICC -, din care 11 pacienti decedati s-au incadrat la categoria de varsta 70-90 ani, iar unul dintre pacientii decedati a fost in varsta de 66 ani. Acestora li s-a administrat tratamentul conservativ descris mai sus, pentru acesti pacienti imediat dupa confirmarea RT-PCR cu virusul Sars Cov 2, medicul curant/de garda, a inceput demersurile privind transferul, netransferandu-se in timp util din cauza lipsei de locuri in spitalele covid, evolutia pacientilor s-a agravat, moment in care s-a insistat pentru transferul acestora in ATI Covid ( in spitalul nostru nefiind linie de garda de TI). Precizam ca in cazul unei paciente decedate, apartinatorii nu au fost de acord cu transferul acesteia, refuzand in scris transferulla ATI covid. Prin verificarea F.O. a pacientilor decedati s-a constatat ca in 5 F.O. sunt consemnate in scris la pagina evolutie/tratament discutiile telefonice purtate de catre medicul curant cu medicii din spitalele covid in vederea transferului.
  • La afirmatia postata, “ 15-20 pacienti cu COVID toti dependenti de oxigen, toti cu tratament injectabil, perfuzii, multi cu pampers, 2-3 in stare grava, cu oxigen in flux mare, administrat pe masca CPAP, iar la toata aceasta suferinta2 asistente si 2 infirmiere”. S-au analizat pontajele, s-a constatat ca s-a respectat normativul de personal in vigoare – OMS nr.1224/2010 -, personalul nu a fost suprasolicitat, respectiv numarul maxim de pacienti tratati pe Sectia Medicina Interna in lunile octombrie, noiembrie nu a depasit un maxim de 27 de pacienti/zi la un numar de 40 paturi. Exemplificam: pe perioada celor 2 luni in discutie, personalul care a deservit sectia medicina interna a fost format din: 5 medici medicina interna un medic neurolog program zilnic le luni pana vineri 8 – 14, medicii asigurand continuitatea prin linia de garda medicina interna unde sunt cuprinsi si medici din ambulatoriile integrate ale spitalului, 6 asistente medicale program 7-19 , 4 asistente program 19-7, 1 brancardier si 2 personal auxiliar program 7-19 si 2 personal auxiliar program 19-7de luni pana vineri, sambata, duminica 4 asistente program 7-19 si 4 asistente program19-7, 2 personal auxiliar program 7-19 si 2 personal auxiliar program 19-7. De asemenea, in aceste luni s-a acordat si concediu de odihna personalului din sectia medicina interna si s-au delegat si cadre medicale medii si auxiliare din alte locuri de munca din spital pe aceasta sectie, pentru a suplini lipsa de personal infectat COVID – 19 – vezi afirmatia “ pretul platit a fost pe masura: 2 medici , 7 asistente, un brancardier, 2 infirmiere infectate cu Sars Cov 2”. Responsabilitatea organizarii activitatii in sectie si distribuirea personalului pe locuri de munca, revine conducerii sectiei.
  • Pentru buna desfasurare a activitatii medicale continue in spital, in conditii de siguranta atat pentru personalul spitalului, cat si pentru pacienti, s-a organizat triaj epidemiologic la intrarea in spital/ambulatorii de specialitate, pacientii cu simptome conform metodologiei de caz COVID – 19 au fost directionati pentru consult initial si de specialitate in cabinetul de pneumologie – program luni- vineri 8,00 – 15,00 – si ulterior dupa consultul pneumologic au fost directionati la spital/ambulatorii, unde aveau Biletul de trimitere.
  • In luna noiembrie 2020 au fost testati pozitiv cu virusul Sars Cov 2 un numar de 253 de bolnavi, iar in luna octombrie 2020au fost testati pozitiv cu virusul Sars Cov 2 un numar de 179 bolnavi, la nivelul Sectiei de Medicina Interna – serviciu de urgenta/camera de garda -.

Fata de cele susmentionate, comisia concluzioneaza urmatoarele:

  • Csergo Lehel a publicat in mediul on-line, evidente medicale, statistice care fac obiectul secretului profesional, conform Declaratiei de confidentialitate, deontologiei medicale si regulamentului intern – art.110 Regulament Intern -.
  • Datele statistice publicate sunt reale.
  • Se propune avertizarea verbala a d-lui dr.Csergo Lehel asupra respectarii secretului profesional si a legislatiei in vigoare.

Între timp, medicul Lehel Csergo nu mai este atât de tranșant în declarații. Contactat de Actual de Cluj, medicul Lehel Csergo a declarat: ”Nu pot acuza că nu am avut echipament de protecție, s-a asigurat. Dar poate fiind mulți bolnavi și nefiind pregătiți pentru așa ceva, m-am infectat. 99% sunt sigur că a fost în spital. Nu am fost nici la prieteni, nici la vecini, am purtat mască, șansa să mă fi îmbolnăvit în altă parte e aproape zero. Acum sunt încă în izolare la domiciliu dar am scăpat ușor, a fost o formă ușoară, febră și dureri musculare, n-a fost ceva grav. Dar nu știi în ce direcție merge boala, ai emoții. am stat acasă, m-am tratat și am scăpat”.

El se află acasă, fiind depistat cu COVID-19. Medicul Lehel Csergo a ieșit public cu unele informații care prezentau situația unor bolnavi COVID-19, care nu erau primiți la spitalele spcializate din Cluj, iar cadrele medicale de la Spitalul din Câmpia Turzii s-au chinuit cu ei, riscându-și sănătatea. ”Cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să intre pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo! Măcar atât merită acești oameni: să se afle de munca și sacrificiul lor! Că de recompensă materială se pare că nu poate fi vorba.”, a izbucnit Csergo, zilele trecute.

Citește și:

Dezvăluirile medicului Lehel Csergo: Nimeni nu avea să afle despre pacienții cu Covid „uitați” în spitalul din Câmpia Turzii

Primarul Dorin Lojigan a apreciat că demisia medicului Lehel Csergo este un act de lașitate, în condițiile în care medicii au un jurământ care vizează grija față de persoanele bolnave, în orice situație.

”Nu poți, ca medic, când îți vine pacientul la spital cu simptome COVID să nu îi acorzi un tratament sau să îl scoți din spital. Trebuie tratați și pacienții non-COVID. Mi se pare o dovadă de lașitate și de trădare față de jurământul depus să își dea demisia și să plece într-o perioadă de criză. Asta în condițiile în care ai un salariu de 16.000 de lei net”, a menționat Lojigan.

Citește și:

Primarul Dorin Lojigan: Demisia medicului Lehel Csergo este un act de lașitate! (UPDATE)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda