fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Ovidiu Roja a fost achitat definitiv în dosarul în care era acuzat că ar fi lovit un polițist, Curtea de Apel deființând în totalitate sentința penală dată de Judecătoria Turda. Cazul a fost unul extrem de ciudat, iar TurdaNews a scris despre dedesubturile sale încă de la momentul incidentului dintre cei doi. Este de așteptat acum ca Poliția să revină asupra cazului și să înceapă o cercetare internă privind modul în care a acționat polițistul Cătălin Georgescu, care ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu.

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.pr.penală admite apelul declarat de inculpatul R.O. (cu datele personale la dosar) împotriva sentinţei penale nr. 581 din data de 113.12.2019 a Judecătoriei Turda pe care o desfiinţează în întregime. Rejudecând, în baza art.396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit.d C.pr.penală coroborat cu art. 19 alin. 1 şi 2 Cod penal achită pe inculpatul R.O. de sub învinuirea de săvârşire a infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin.1 rap. la art. 43 alin.1 şi art. 43 alin. 5 Cod penal. Constată că inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi în arest la domiciliu în perioada 02.07.2019 – 08.11.2019. Respinge acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă G.I.C.. Cheltuielile judiciare la judecata în fond şi în cursul urmăririi penale rămân în sarcina statului. În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.penală respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda şi partea civilă G.I.C. împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă partea civilă la plata cheltuielilor de judecată în apel în sumă de 500 lei, restul cheltuielilor judiciare rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 6 august 2020”, este verdictul dat de Curtea de Apel Cluj.

Vă reamintim că polițistul Cătălin Georgescu a intervenit în favoarea soției sale, Bianca Georgescu, care avea un conflict cu o femeie care a fost mușcată de câinele său, care era lăsat liber, în zona pensiunii ”Pelicanul”. Intervenția polițistului Cătălin Georgescu în favoarea soției sale, îmbrăcat în bermude și tricou, a fost extrem de agresivă, femeia care era înconflict cu soția sa primind 13-14 zile de îngrijiri medicale de la IML. Cu toate acestea, polițistul nu a fost cercetat pentru modul cum a acționat în favoarea soției sale.

Ba mai mult, el l-a acuzat pe Ovidiu Roja de ultraj, spunând că acesta l-ar fi lovit. Ovidiu Roja a susținut că a auzit strigătele femeii, destul de firave, care era ”călărită” de polițist și că, la solicitarea unor persoane care erau în zonă, a intervenit pentru eliberarea femeii, neștiind că respectivul este un polițist care acționa în favoarea soției sale. Polițistul Cătălin Georgescu a beneficiat de un certificat medico-legal care îi dădea 1 zi de îngrijiri medicale. În baza acestuia, Ovidiu Roja a fost arestat preventiv, iar ulterior a făcut arest la domiciliu! După decizia definitivă a Curții de Apel Cluj, Ovidiu Roja ar putea solicita daune Statului Român, pentru zilele de arest preventiv și pentru arestul la domiciliu!

TurdaNews a ridicat semne de întrebare asupra acestui caz la câteva zile după producerea incidentului.

Citește:

Cazul Ovidiu Roja - De ce ”scârțâie” cazul?! Cât de ”normală” este favorizarea polițistului și a soției acestuia?!

Procesul în care Ovidiu Roja a fost acuzat de ultraj s-a încheiat, în prima instanță, cu o decizie în favoarea polițistului. Instanța l-a condamnat pe Ovidiu Roja la o amendă penală. Ceea ce a înseamnat că au existat elemente care ”scârțâie” serios. Cazul a atras atenția opiniei publice, datorită ”amănuntelor” dezvăluite de TurdaNews, care a descoperit  o posibilă favorizare a unui polițist, care a intervenit violent în interesul soției sale, iar apoi totul s-a mușamalizat cu o ”petardă”, respectiv dosarul de ultraj în care a fost acuzat Ovidiu Roja.

De menționat că această decizie a Judecătoriei Turda a fost atacată atât de Ovidiu Roja, cât și de polițistul Cătălin Georgescu și Parchetul Turda. 

TurdaNews a dezvăluit detalii din acest caz.

Citește:

Procesul lui Ovidiu Roja, acuzat de ultraj, finalizat în prima instanță! Citește detalii despre caz!

De ce s-a mușamalizat cazul, ascunzându-se faptul că animalul soției polițistului a mușcat-o pe femeie?! De ce s-a prezentat doar varianta polițistului, că a intervenit pentru a pune capăt unei infracțiuni, respectiv agresarea soției sale?!

„In fapt, s-a retinut ca persoana vatamata Georgescu Catalin, agent de politie in cadrul Politiei mun. Turda, fiind in timpul sau liber, a fost agresat fizic de numitul Roja Ovidiu, care l-a lovit cu piciorul in partea stanga a abdomenului, in timpul in care acesta a imobilizat o persoana de sex feminin, autoarea unei infractiuni de lovire, in dauna sotiei acestuia Georgescu BIANCA”, a constatat procurorul Trif. Serios?!

Dar de motivul scandalului dintre soția polițistului (persoană care face sport și a fost angajată a unei firme de pază și protecție) și femeia care a fost agresată de soțul ei - polițistul, nimic-nimic?!

Iată ce constituție fizică avea femeia agresată de polițist (50 kg) în comparație cu soția polițistului: 

femeie sotiapolitist

Femeia agresată de polițist și de câinele soției acestuia - 14-15 zile de îngrijiri medicale, dar este INFRACTOARE! Soția polițistului, care și-a chemat soțul s-o pună ”la punct” pe femeia care a fost mușcată de câinele său - 1 zi de îngrijiri medicale - VICTIMĂ! Oare așa stau lucrurile?!

Chiar a avut nevoie soția polițistului de ajutorul său, având în vedere că este genul sportiv și era fostă lucrătoare la o firmă de pază și protecție?! Sau e vorba despre un fel de ”las că-ți arăt eu cine suntem noi și ce-ți facem”?!

Din păcate, organele de cercetare nu au luat în considerare agresiunea disproporționată a polițistului asupra femeii firave, care a primit 14-15 zile de îngrijiri medicale și nu s-a întrebat dacă e corect ca un polițist să-și ”facă dreptate singur”, după ce câinele soției sale a mușcat o femeie. Ba mai mult, nu numai că și-a făcut ”dreptate singur”, dar ulterior colegii săi au dirijat cercetările astfel încât:

  • deși câinele soției polițistului a mușcat o femeie, nimeni nu a mai introdus acest ”amănunt” în analizarea cazului, iar femeia mușcată este ”infractoare” (probabil, pentru că nu e soție de polițist)
  • soția polițistului este prezentată victimă, fiind agresată de o femeie de 50 de kile, primind 1 zi de îngrijiri medicale de la IML, în timp ce ”agresoarea” a primit 14-15 zile de îngrijiri medicale, plus confirmarea agresiunii câinelui soției polițistului
  • deși polițistul a intervenit în calitate de soț (pentru că în calitate de polițist ar fi comis mai multe abuzuri, care cel puțin până la acest moment nu sunt cercetate în vreun fel), toți au luat ”de bună” declarația sa, deși omul ”și-a făcut dreptate singur”, protejându-și soția, care a stat la baza acestui incident
  • Ovidiu Roja, care a eliberat femeia agresată de polițistul aflat în timpul liber, a fost acuzat de ultraj împotriva unui polițist, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Nimeni nu a pus în discuție elementele de mai sus! Pentru că nu ar fi ”dat bine” în caz! Însă... hai să pornim de la premiza că NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!

Acum, că dosarul de ultraj a fost finalizat definitiv, fără nicio condamnare pentru Ovidiu Roja, așteptăm redeschiderea cazului în ceea ce privește intervenția polițistului Cătălin Georgescu, în favoarea soției sale! Că un polițist nu trebuie să fie mai presus de lege!!! 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate