fbpx

ezgif.com optimize 3

5 Comentarii

capusan furtarbori

Patronul de la terasa ”Stejarii” din Urca, Cristian Căpușan, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului C C I , pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, prev. de art. 107 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 46/2008, cu aplic. art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) C.pen., şi furt de arbori, prev. de art. 109 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 46/2008, cu aplic. art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) C.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 05.06.2020 până la data de 04.07.2020 inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.06.2020, ora 15.38”, se precizează în încheierea finală a camerei de consiliu nr 75/2020, a Judecătoriei Turda.

Înainte de asta, Cristian Căpușan și un alt om de afaceri din Câmpia Turzii, Cristian Prunean, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, conform RefleqtMedia.

”La data de 4 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au reţinut pentru 24 de ore trei bărbați, de 34, 44 și 46 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, bărbatul de 44 de ani, din comuna Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori este bănuit că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, ar fi tăiat fără drept un număr de 3 arbori de esență – stejar, dintr-o zonă împădurită, situată în comuna Luna, județul Cluj, pe care i-ar fi sustras împreună cu ceilalți doi bărbați.

Bărbații de 34 și 46 de ani, din comuna Luna, respectiv Câmpia Turzii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.

Polițiștii au efectuat percheziții la imobile ale celor trei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv 2 autoturisme, 1 platformă auto, un motofierăstrău și suma aproximativă de 4739 de lei și 400 de euro.

În cauză a fost creat un prejudiciu în valoare de peste 11.000 de lei.”, a transmis IPJ Cluj, în cursul zilei de ieri.

Cristian Căpușan mai are un dosar penal pe rol, la Parchetul Turda!

Cristian Căpușan, patronul de la Terasa ”Stejarii” din Urca, a fost prins că a braconat căprioare. Nu mai puțin de 16 căprioare s-ar fi găsit în congelatorul acestuia, în urma descinderii făcute.

”În urmă cu câteva zile, Călin Căpușan din Câmpia Turzii a fost prins că a braconat căprioare, potrivit unor surse. Polițiștii au găsit la domiciliul acestuia 16 căprioare aflate în congelator și au fost ridicate documente și alte bunuri, printre care și un stick de memorie unde erau imagini video de la camerele de supraveghere de la domiciliul acestuia. Surpriza a fost când pe înregistrările respective au fost descoperite petreceri la care au participat polițiști din Câmpia Turzii în plină pandemie de coronavirus”, scrie Gazeta de Cluj.

Reprezentanții IPJ Cluj au refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

”Nu putem să vă oferim niciun fel de informație în acest moment pentru că toate documentele și bunurile au fost ridicate conform procedurii. Cauza se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, iar la finalul anchetei, vom transmite informații printr-un comunicat de presă”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Patronul Terasei Stejarii spune că nu este nimic adevărat! „Nu este adevărat nimic. Nici partea cu braconajul și nici cu faptul că aș fi avut terasa deschisă în timpul pandemiei. Nu era rău deloc dacă aveam 16 căprioare în congelator).”, a declarat acesta pentru RefleqtMedia, la finalul lunii mai, fără să dea vreo explicație despre dosarul penal existent la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, dar și despre descinderea care a avut loc la locația sa, de unde s-au ridicat mai multe probe.

Mai multe detalii aici:

Patronul de la Terasa ”Stejarii” din Urca, Cristian Căpușan, prins că a braconat căprioare! Anchetă în derulare! (UPDATE)

Cristian Căpușan are un trecut penal consistent

În anul 2017, Cristian Căpușan a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani (decizie definitivă a Curții de Apel Cluj). În anul 2019, a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru șantaj, însă instanța a ținut cont de pedeapsa anterioară și a aplicat o pedeapsă de 1 an și 8 luni, tot cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani.

În ambele condamnări anterioare, Cristian Căpușan a fost obligat și să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Viișoara sau la Primăria Câmpia Turzii.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Un Alt · 17:05 06.06.2020
  Intrebarea este : pe ce securist a suparat acest om ? Taie trei copaci si vaneaza 16 caprioare, este infractor , dar fata de altii care golesc dealurile de zeci de ani , a facut trebuie sa plateasca , dar sa plateasca si ceilalti , inzecit
  Nu il cunosc , nu imi place fata lui , nu stiu cum astfel de oameni pot face asemenea afaceri ,insa sunt infractori mult mai periculosi , chiar judecatori , procurori , primari , arondati judecatoriei Turda
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altu un altu · 17:59 06.06.2020
  @ "un alt"
  Serios... asta e problema ta că saracu "domnu Capuscan" nu este un infractor chiar asa de mare ?
  Ai păpat și tu la terasa "Trei stejari tăiați cu drujba" din Urca niște friptură de căprioare braconate, sau care e buba ?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cuca Măcăii · 18:07 06.06.2020
  @Un Alt Vai ...Chiar nu-l cunoști?
  Oare?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Un roman · 23:38 06.06.2020
  Bă colcăie zona lint urca de infractori, poliția mascați mergeți peste aceste clanuri și destructuratii,că au vinat totul în zona,au pus stăpânire pe urca și hotarele ei.acolo sunt mulți excroci care trebuie să fie săltați de urgență.asa nu se mai poate. • Acest comentariu este nepublicat.
  Un alt · 23:55 07.06.2020
  Aveti dreptate toti , din pacate eu mananc friptura de caprioara la 2000 km de Baobabia , la restaurante cu stele Michelin , si costa 50 euro nu o avere , pe taranul asta chiar nu il cunosc , e un hot fara indoiala , acuzat ca a taiat 3 arbori , o fi taiat el cu miile , altii au taiat sute de mii de ha , si ii acuzi pe papagalul asta ca a taiat 3 pomi , si asta in tara hotilor
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate