fbpx
Scrie un comentariu

Curtea de Apel Cluj a respins recursul administrației locale din Turda, împotriva deciziei Tribunalului Cluj, care a anulat hotărârea Consiliului Local Turda prin care s-a aprobat dopcumentația pentru PUZ și RLU aferent cimitirului care urma să se facă în zona cartierului Primăverii.

”Admite acţiunea. Dispune anularea HCL nr. 251/2017 privind aprobarea PUZ şi RLU aferent amenajare cimitir în mun.Turda, str. Ion Agârbiceanu f.n. emisă de Consiliul local al mun.Turda. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamanţilor Zăhan Călin, Todea Marioara Timelia, Oneț Sorin a daunelor morale de 8.000 lei pentru fiecare dintre aceştia. Obligă pârâtul la 2450 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamanţilor Z., T. şi O.”, menționa hotărârea tribunalului Cluj, care a rămas definitivă prin respingerea recursului. 

”Respinge recursul declarat de recurentul CL al Mun. Turda împotriva sentinţei civile nr. 964 din 19.04.2019 pronunţată în dosarul nr. 7929/117/2017 al Tribunalului Cluj, pe care o menţine în întregime. Respinge cererea intimaţilor de obligare a recurentului la plata cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă”, menționează Curtea de Apel.

Hotărârea Consiliului Local Turda a fost atacată în instanță de 69 de persoane fizice care locuiesc în cartierul Primăverii și care s-au împotrivit construirii unui cimitir în aproprierea locuințelor lor.

Citește și:

Mai mulți locatari din cartierul Primăverii din Turda nu sunt de acord cu construirea unui nou cimitir!

Consiliul Local Turda a aprobat Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local de Urbanism aferent – AMENAJARE CIMITIR în municipiul Turda str. Ion Agârbiceanu f.n., în baza Avizului de Oportunitate nr.6/10.02.2016., a Deciziei Etapei de Încadrare nr.7/31.01.2017. emisă de A.P.M.Cluj, a Avizului Arhitectului Şef/C.T.A.T.U. nr.14/12.07.2016. conex. nr.6/8.02.2017 şi a Raportului asupra informării şi consultării publicului nr.18674/194/M/2015 conex. nr.14311/230/M din 12.07.2016. conex.29.03.2017. cu următorii indici urbanistici: zona mormintelor – 58,7%, zona circulaţiilor – 17,7%, zona plantaţiilor – 14,4%, spaţii verzi/dotări cimitir/bandă auto propusă pe fâşia de protecţie de 13,0m lăţime – 8,3%, zonă cedată domeniului public(276mp) pentru lărgirea str.Ion Agârbiceanu – 0,9%.

La vremea respectivă, hotărârea a trecut la limită, cu 11 voturi pentru, prin vot secret.

Citește și:

Consilierii turdeni și-au dat acceptul, prin vot secret, pentru PUZ-ul noului cimitir din cartierul Primăverii

Imediat după adoptarea hotărârii, s-a generat un adevărat scandal pe această temă.

IPS Andrei Andreicuț a declarat că nu susține ideea unui cimitir privat la Turda, precizând că nu știa nimic despre afacerea care stă în spatele solicitării părintelui Vasile Știopei, de la Parohia Ortodoxă Oprișani II, care la ultima ședință a Consiliului Local a amenințat consilierii că nu mai primesc voturi, dacă nu aprobă construirea cimitirului, pe o parcelă din cartierul Primăverii. Preotul Vasile Știopei i-a amenințat pe aleșii Turzii că nu vor mai primi voturi și că va veni cu 3000 de turdeni să protesteze în fața Primăriei.

Sub titlul ”Masonul Faur face profit cu Parohia Ortodoxă pe spatele morților”Gazeta de Cluj dezvăluia dedesubturile afacerii care stau în spatele intenției de realizare a noului cimitir din cartierul Primăverii din Turda.

Citește și:

IPS Andrei Andreicuţ, despre scandalul noului cimitir de la Turda: Nu susţin cimitirele private

Vezi mai jos contractul care a stat la baza afacerii cimitirului din cartierul Primăverii:

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator