m install
petlinii
nello construct

O turdeancă de 42 de ani, răpusă de COVID-19! Povestea unei tragedii, în timp de pandemie… (UPDATE 7)

floris

Stanca avea 42 de ani și locuia în Micro 1… Era plină de viață, veselă și un suflet bun. Este unul dintre cazurile care vor apare în statisticile oficiale drept ”deces din cauza COVID-19”. Însă, povestea din spatele acestui anunț sintetizează pericolele cu care ne confruntăm, conștient sau nu, într-o perioadă de pandemie, în care un virus despre care se încearcă să se afle cât mai multe informații, ”umblă” printre noi. Unii scapă, dar altora le poate fi fatal!

Totul a început cu un accident al soțului ei, pe la Suceava, în timp ce transporta ciment (era angajat la o firmă de transport ciment din Turda). În urma accidentului, a fost internat la Suceava. la câteva zile, familia a fost sunată că trebuie să meargă după el, pentru că spitalul respectiv externa toate cazurile avute, pentru a se pregăti de cazurile de COVID-19. Era începutul debutului focarului de la Suceava, de care ați auzit marea majoritate la tv sau ați citit în presă.

Soția lui a mers după el și l-a adus. La câteva zile, soțul primește un telefon, în care medicul care l-a tratat îi spune că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Cei doi au intrat în autoizolare la domiciliu. Ea a insistat de mai multe ori să i se facă testul, pentru a vedea dacă are sau nu are COVID-19. Nu i s-a făcut niciun test, pentru că ”nu prezenta simptome”. Nici soțul ei nu avea niciun simptom. Simptomul a apărut, în cazul ei, după expirarea celor 14 zile. S-a simțit rău și a fost dusă la Cluj, la spital, unde a primit vestea că este infectată cu noul coronavirus. Soțul ei a avut și el COVID-19, însă în cazul lui nu s-a manifestat atât de ”violent”.

Internată la Cluj, din 14 aprilie, Stanca nu a răspuns tratamentelor și a intrat în comă indusă. S-au făcut eforturi mari, iar după circa 2-3 săptămâni, organismul ei a dat primele semne de revenire. Era cam acum o săptămână. Însă, apoi, a acuzat din nou insuficiență respiratorie și a fost introdusă din nou în comă indusă. Între timp, la ultimele teste de la finele lunii aprilie, s-a dovedit că organismul ei scăpase de virus. Însă, era prea slabă să mai continue lupta cu viața, iar inima i-a cedat în această dimineață, după ce a făcut o embolie pulmonară.

Stanca și Cristi aveau un băiat, elev în clasa a 12-a.

Oficial, prefectul Mircea Abrudean spune că ”avea comorbidități”. Însă, înainte de a fi infectată, Stanca era o femeie plină de viață, voioasă, glumeață (precizare: poza de la articol este de acum 2 luni)…

Tot oficial, va fi primul caz de deces al unei persoane din Turda, cauzat de COVID-19 (a mai fost un deces, tot o femeie, mama primului caz descoperit cu COVID-19 în zonă, dar respectiva persoană locuia în Cheia).

Ultima postare a Stancăi, pe contul ei de Facebook:

facebook stanca

UPDATE, ora 12.43:

Cazul turdencei încă nu apare raportat oficial. În urmă cu câteva momente s-au anunțat încă 3 decese în România. 

Numărul total al deceselor a ajuns la 926.

UPDATE 2, ora 15.14:

Sunt anunțate încă 3 decese. Turdeanca nu figurează printre cei 3.

Numărul total al deceselor a ajuns la 929.

UPDATE 3, ora 19.58:

Încă 7 decese anunțate. Cazul turdencei tot nu apare.

Situația alimentează speculațiile, că numărul deceselor este fracționat astfel încât să nu șocheze populația.

Numărul total al deceselor a ajuns la 936.

UPDATE 4, ora 23.59:

Mama turdencei a anunțat decesul fiicei sale pe Facebook. Un mesaj cutremurător.

”Cea mai grea și cea mai trista zi din viața mea. Bunul D-zeu a hotarit sa o ducă la îngeri pe scumpa mea fiica Stăncuța-Mariana si sa ne lase pe noi pe pamint nemingiati cu inima și sufletul sfâșiate de durere și pline de lacrimi. Draga lui mama tu trebuia sa ai grija de noi la batrinete, însă. Tu ai plecat mult prea devreme și ne este tare greu fără tine. Te-am iubit și te vom iubi cit mai trăim pe pamint, îți promitem solemn ca o sa avem grija de Cristi și de Adi, dar niciodată nu îți vom putea lua locul in inimile lor! Odihna vesnica!”, a scris mama turdencei, greu încercată de această pierdere.

mariana nicoara

UPDATE 5, 10 mai ora 11.10:

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 6 cazuri de decese din cauza COVID-19. Cazul turdencei nu apare nici de această dată.

UPDATE 6, 10 mai ora 12.40:

Grupul de Comunicare Strategică mai anunță cazul a 7 persoane decedate. Nici în această informare nu apare cazul turdencei. Printre informări încă mai sunt cazuri de decese din 9 mai, dar și din 10 mai.

Numărul total de decese a ajuns la 952 de morți.

UPDATE 7, 10 mai ora 18.55:

Sunt anunțate alte 9 decese. Printre decese se află și 2 cazuri din județul Cluj. Unul din cazuri este deces din 8 mai, iar altul deces din 9 mai.

Cazul turdencei încă nu apare raportat. Devine tot mai clar că raportările se fac haotic.

Totalul deceselor a ajuns la 961.

UPDATE 8:

Citește și:

SCANDALOS! Cazul turdencei ucise de COVID-19 a fost scos din raportările oficiale de INSP!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda