fbpx

ezgif.com optimize 3

5 Comentarii

turdeanca covid

Stanca avea 42 de ani și locuia în Micro 1... Era plină de viață, veselă și un suflet bun. Este unul dintre cazurile care vor apare în statisticile oficiale drept ”deces din cauza COVID-19”. Însă, povestea din spatele acestui anunț sintetizează pericolele cu care ne confruntăm, conștient sau nu, într-o perioadă de pandemie, în care un virus despre care se încearcă să se afle cât mai multe informații, ”umblă” printre noi. Unii scapă, dar altora le poate fi fatal!

Totul a început cu un accident al soțului ei, pe la Suceava, în timp ce transporta ciment (era angajat la o firmă de transport ciment din Turda). În urma accidentului, a fost internat la Suceava. la câteva zile, familia a fost sunată că trebuie să meargă după el, pentru că spitalul respectiv externa toate cazurile avute, pentru a se pregăti de cazurile de COVID-19. Era începutul debutului focarului de la Suceava, de care ați auzit marea majoritate la tv sau ați citit în presă.

Soția lui a mers după el și l-a adus. La câteva zile, soțul primește un telefon, în care medicul care l-a tratat îi spune că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Cei doi au intrat în autoizolare la domiciliu. Ea a insistat de mai multe ori să i se facă testul, pentru a vedea dacă are sau nu are COVID-19. Nu i s-a făcut niciun test, pentru că ”nu prezenta simptome”. Nici soțul ei nu avea niciun simptom. Simptomul a apărut, în cazul ei, după expirarea celor 14 zile. S-a simțit rău și a fost dusă la Cluj, la spital, unde a primit vestea că este infectată cu noul coronavirus. Soțul ei a avut și el COVID-19, însă în cazul lui nu s-a manifestat atât de ”violent”.

Internată la Cluj, din 14 aprilie, Stanca nu a răspuns tratamentelor și a intrat în comă indusă. S-au făcut eforturi mari, iar după circa 2-3 săptămâni, organismul ei a dat primele semne de revenire. Era cam acum o săptămână. Însă, apoi, a acuzat din nou insuficiență respiratorie și a fost introdusă din nou în comă indusă. Între timp, la ultimele teste de la finele lunii aprilie, s-a dovedit că organismul ei scăpase de virus. Însă, era prea slabă să mai continue lupta cu viața, iar inima i-a cedat în această dimineață, după ce a făcut o embolie pulmonară.

Stanca și Cristi aveau un băiat, elev în clasa a 12-a.

Oficial, prefectul Mircea Abrudean spune că ”avea comorbidități”. Însă, înainte de a fi infectată, Stanca era o femeie plină de viață, voioasă, glumeață (precizare: poza de la articol este de acum 2 luni)...

Tot oficial, va fi primul caz de deces al unei persoane din Turda, cauzat de COVID-19 (a mai fost un deces, tot o femeie, mama primului caz descoperit cu COVID-19 în zonă, dar respectiva persoană locuia în Cheia).

Ultima postare a Stancăi, pe contul ei de Facebook:

facebook stanca

UPDATE, ora 12.43:

Cazul turdencei încă nu apare raportat oficial. În urmă cu câteva momente s-au anunțat încă 3 decese în România. 

Numărul total al deceselor a ajuns la 926.

UPDATE 2, ora 15.14:

Sunt anunțate încă 3 decese. Turdeanca nu figurează printre cei 3.

Numărul total al deceselor a ajuns la 929.

UPDATE 3, ora 19.58:

Încă 7 decese anunțate. Cazul turdencei tot nu apare.

Situația alimentează speculațiile, că numărul deceselor este fracționat astfel încât să nu șocheze populația.

Numărul total al deceselor a ajuns la 936.

UPDATE 4, ora 23.59:

Mama turdencei a anunțat decesul fiicei sale pe Facebook. Un mesaj cutremurător.

”Cea mai grea și cea mai trista zi din viața mea. Bunul D-zeu a hotarit sa o ducă la îngeri pe scumpa mea fiica Stăncuța-Mariana si sa ne lase pe noi pe pamint nemingiati cu inima și sufletul sfâșiate de durere și pline de lacrimi. Draga lui mama tu trebuia sa ai grija de noi la batrinete, însă. Tu ai plecat mult prea devreme și ne este tare greu fără tine. Te-am iubit și te vom iubi cit mai trăim pe pamint, îți promitem solemn ca o sa avem grija de Cristi și de Adi, dar niciodată nu îți vom putea lua locul in inimile lor! Odihna vesnica!”, a scris mama turdencei, greu încercată de această pierdere.

mariana nicoara

UPDATE 5, 10 mai ora 11.10:

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 6 cazuri de decese din cauza COVID-19. Cazul turdencei nu apare nici de această dată.

UPDATE 6, 10 mai ora 12.40:

Grupul de Comunicare Strategică mai anunță cazul a 7 persoane decedate. Nici în această informare nu apare cazul turdencei. Printre informări încă mai sunt cazuri de decese din 9 mai, dar și din 10 mai.

Numărul total de decese a ajuns la 952 de morți.

UPDATE 7, 10 mai ora 18.55:

Sunt anunțate alte 9 decese. Printre decese se află și 2 cazuri din județul Cluj. Unul din cazuri este deces din 8 mai, iar altul deces din 9 mai.

Cazul turdencei încă nu apare raportat. Devine tot mai clar că raportările se fac haotic.

Totalul deceselor a ajuns la 961.

UPDATE 8:

Citește și:

SCANDALOS! Cazul turdencei ucise de COVID-19 a fost scos din raportările oficiale de INSP!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Carmen Pop · 17:33 09.05.2020
  DEMISIA DSP Cluj!

  Domnul Moisescu nu mai are ce căuta la șefia DSP Cluj! Se crede un mic Dumnezeu, adică e asimtomatic nu-l testez, dar dacă soțul doamnei a fost depistat cu COVID, nu se testează automat contacții direcți? Respectiv soția? Dacă era depistată la timp poate avea șanse de supraviețuire. După încheierea pandemiei aș deschide dosare penale pe bandă rulantă, celor care se fac indirect vinovați de moartea unuor astfel de oameni cum este cazul turdencei noastre......Nimeni nu are dreptul de viață și de moarte asupra nimănui! Decât Dumnezeu! Noi suntem simpli oameni, cine suntem noi să decidem asupra destinelor altora?.....Nu ne permitem testări în masă? Dar pe o sumă mare de 290 lei se fac teste la cerere la spitalul județean și nu numai? E doar un business de fapt totul, nu?!.....
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mario · 01:21 10.05.2020
  Salutare sincere condoleante pt fata asta dar asta ni se poate intampla oricui si oricand nu trebuie sa fie neaparat infectat de covid poti sau puteam sa fi fost de orice virus fie gripal sau altele etc dar cred ca acum toata atentia e pe cacatu asta de covid si nu se mai da atentie la nimic toata lumea de moare gata e covid acum asta e la moda.. nu crezi ca zilnic mor mult mai multi oameni de care nu spune nimeni nimic doar cine e etichetat cu covid gata e pericol murim toti stam in casa salvam vieti.. inca odata condoleante fetei dar hai sa vedem si alte probleme nu numai covid si stati in casa..
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dan · 11:07 10.05.2020
  Virusul asta nu face decat sa scoata lucruri rele din societatea noastra, din viata noastra . Vezi de exemplu poluarea. Micii dumnezei din spitale sau Dsp uri nu respecta nici cele mai clare proceduri. Singura arma impotriva virusului e izolarea caci in spitale e bau bau. Exista preocupare pentru testari si pentru preventie?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  CEZAR · 22:20 11.05.2020
  PUTEA SA MOARA DE LA BACTERIILE DIN SPITAL, ASTA NU MAI SPUNE NIMENI
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vio · 23:01 15.05.2020
  @CEZAR Corect
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate