fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

covid 19

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Patru persoane din Turda au fost refuzate de la donarea de sânge, la Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca, pe motiv că... localitatea ar avea probleme mari în ceea ce privește răspândirea virusului COVID-19! Culmea, alți colegi de-ai lor, din Dej, Gherla sau Cluj-Napoca, au putut dona fără nicio problemă pentru colegul lor, care are leucemie și avea nevoie de sânge.

În tot acest timp, autoritățile nu comunică nimic în ceea ce privește numărul de infectați care provind din Turda sau de ce localitatea este refuzată la donații de sânge.

TurdaNews l-a întrebat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, de mai bine de 24 de ore despre această situație, dar nu ne-a dat niciun răspuns, deși a spus că se interesează. Este prima și singura întrebare la care... nu a dat un răspuns, până acum!

S-a auzit de problemele de la Spital, generate de faptul că persoane infectate au ajuns în interiorul Spitalului. Dacă la primul caz directorul Ovidiu Stănilă a venit cu unele precizări, la următorul... nu a mai spus nimic! Dar absolut nimic! Nu se știe dacă personalul medical din Spital are sau nu probleme, în acest moment. S-a auzit de faptul că o asistentă din Turda, care lucra în Câmpia Turzii, a fost găsită și ea cu COVID-19. S-a auzit de decesul mamei primului infectat cu acest virus. S-a auzit de infectarea  unui preot care locuiește în Micro 3. Cititorii sesizează tot felul de intervenții cu izoletele.

De asemenea, la începutul săptămânii, o societate din Turda și-a închis porțile și i-a trimis pe angajați acasă. ”Din acest motiv, din cauza ca in cadrul companiei s-a confirmat ca un coleg este infectat cu noul virus Covid 19, am procedat la adoptarea tuturor masurilor impuse de autoritatile centrale si locale. (...) In perioada 05 - 09 Aprilie 2020, societatea s-a inchis in maniera preventiva pentru a pune pe primul loc sanatatea tuturor angajatiilor si conform normelor legale. Iar prin efortul comun al colegilor nostri s-a reusit identificarea numarului de persoane ce pot avea calitatea de contacti directi. (...) Incepand cu data de 09.04.2020, majoritatea angajatiilor nostri sunt in somaj tehnic, conform procedurilor stabilite de OUG 30/2020, modificata si completata prin OUG 32/2020, din cauza dificultatilor intampinate de clientii nostri, din cauza masurilor impuse. 

Activitatea societatii se va relua, la capacitate normala, incepand cu data de 21.04.2020, data pentru care exista comenzi de lucru confirmate si aprobate la nivelul companiei. Activitatea societatii se va relua doar in masura in care starea de sanatate a angajatiilor si cadrul legislativ vor permite acest fapt.”, au precizat reprezentanții societății. Dincolo de ”lipsa de comenzi”, perioada de închidere a societății ar corespunde... perioadei recomandate de autorități pentru autoizolare, adică perioada de incubație a virusului COVID-19. ”Am procedat la adoptarea tuturor măsurilor impuse” ar însemna faptul că s-a recomandat închiderea societății?! Ciudată decizie, de vreme ce până acum nu s-au luat măsuri atât de drastice, în cazul depistării unor cazuri de COVID-19. Să fie acestea luate în condițiile în care Turda, într-adevăr, ar fi o localitate cu probleme în ceea ce privește extinderea infecțiilor?! Nimeni nu știe...

Așa că presa locală tace. Iar din când în când, mai anunță că ”mai e un caz” sau ”două”. Dacă mai află întâmplător despre unele cazuri. Iar atunci când se prezintă informații, chiar oficiale, mulți îți sar în cap că ”panichezi lumea” (chiar TurdaNews a avut o plângere făcută împotriva siteului, pentru că... am spus un adevăr!). Iar întrebarea simplă, din partea unui jurnalist a cărui datorie este să informeze CORECT cetățenii, este: ce e de făcut?!

De precizat că informațiile nu sunt gestionate de administrațiile locale. Sunt gestionate la nivel județean, de DSP Cluj. Instituție care, contrar legislației în vigoare, a anunțat în cursul lunii trecute că... nu mai răspunde la nicio întrebare pe Legea 544/2001, respectiv legea accesului cetățenilor la informații de interes public.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate