fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

12 Comentarii

stanila constantea

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Fratele primului turdean care a fost depistat cu COVID-19, Nicolae Constantea, a decis să rupă tăcerea și să spună adevărul despre situația în care s-a aflat fratele său, Alin Constantea. Nicolae Constantea susține că fratele său nu a avut nicio vină și că n-a făcut altceva decât să meargă dintr-o parte în alta, așa cum l-au trimis medicii!

”Tot ce s-a dat până acum în presă au fost minciuni!

Pacientul 100% de la primele simtome a ascultat doar de sfaturile medicului de familie, care l-a trimis la raze la plămâni și la analize de sânge știind că este cu simtome clare ( febra, tuse). L-a tot plimbat peste tot, iar dupa 6 zile a decis să îl interneze în spital.

În spital a fost ținut 6 zile fără a i se face test de COVID-19 cu toate că simptomele erau clare!

I-au făcut test după 6 zile... timp în care a fost ținut pe salon singur, dar cu baie comună, timp în care nu a intrat la el în salon niciun doctor sau asistent îmbrăcat corespunzător!

A șapte a zi a venit testul pozitiv!

Deci...

Nu încercați să salvați sistemul medical pentru că greșiți!”, a spus Nicolae Constantea.

Nicolae Constatea a spus că fratele său nu a mai interacționat cu nimeni din 6 martie, pentru că acuza o ”răceală” (pentru care a umblat pe la medicul de familie și pe unde a mai fost trimis). El a pus răceala pe seama faptului că a fost la Craiova și l-a prins ploaia reparând un camion. Nu a fost plecat în străinătate și nici nu ar fi ascuns acest fapt! Ultima lui plecare în străinătate a fost în luna ianuarie 2020, în Germania! Fiind un termen de circa 2 luni, nu se punea problema unui eventual contact cu COVID-19 de acolo.

”Fratele meu se simte bine acum. Nu are nici febră și mănâncă. Este la Spital la Cluj”, ne-a declarat Nicolae Constantea, care a precizat că el nu a fost contactat de nimeni, dar că oricum este în ”autoizolare” acasă, ca să nu fie nicio problemă.

Într-o declarație care a dat-o azi, online, managerului Spitalului Turda, Ovidiu Stănilă, a spus că pacientul a omis să spună că a fost plecat în străinătate.

”Din pacate pacientul nu a recunoscut ca intr-o anumita perioada a fost plecat din tara. In managerierea acestui caz era un indiciu foarte important din punct de vedere medical.

Am un mesaj pentru voi. Oameni buni, daca vreti sa va ajutam, ajutati-ne si voi pe noi! Nu ascundeti lucruri. Din punct de vedere medical detaliile sunt foarte importante.”, a spus dr. Ovidiu Stănilă.

Vezi înregistrarea video aici:

LIVE: Vezi declarații oficiale de la Spitalul Turda, pe tema primului caz de COVID-19!

În ceea ce privește măsurile impuse după depistarea cazului, s-a închis secția de Boli Infecțioase, care era o clădire separată față de aripa principală a Spitalului. Personalul care a lucrat la Boli Infecțioase este în autoizolare la domiciliu, la fel o parte din personalul de la Compartimentul de Primiri Urgențe și o mică parte din personalul de la Radiologie.

DSP Cluj a dispus testare pentru mai multe persoane, dar rezultatele încă nu au venit. ”Deocamdată nu se pune problema închiderii Spitalului”, a spus managerul Ovidiu Stănilă, care a recunoscut că nu există suficiente materiale de protecție sanitară pentru angajați, situația fiind similară la nivelul întregii țări, pe fondul acestei crize.

Citește și:

Primul infestat cu COVID-19 din Turda nu a spus că a fost în străinătate!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei · 17:27 24.03.2020
  Demisia directorului... cand oare nu se vor mai numii Directori dupa criterii politice???
  Demisia director CAA
  DEMISIA DIRECTOARE SCOALA NR 1
  Din cauza pilelor si incompetentilor murim cu zile!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adi · 18:38 24.03.2020
   Nu este cazul să faceți politica acum. Da pe margine e usor sa acuzăm, eu sunt convins ca dr. Stanila face tot ce este omenește posibil sa tina situația sub control.
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 23:54 24.03.2020
    Domnul doctor face multe, inclusiv sa isi angajeze soția in sistem, creându-se special pt dânsa post. O fi compentent, dar e repetent la moralitate. Îmi aduc aminte de Țiriac cu alegerea sa dintre prost sau hoțul deștept, cam asta e și aici. Oare e bine? Cred ca da, din moment ce avem aceeasi conducători (din același trib al hoților) de 30 de ani. Oameni buni, ne trece viața, nu mai plecați capul!
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Dumitru · 14:19 25.03.2020
     Corect, fără politica în aceste zile și aveam de gând sa nu mai citesc comentariile la articol, dar numele Țiriac mi-a atras atenția. EXACT, ce face cel mai bogat roman, pe unde se ascunde de pandemi, ca de gesturi caritabile din partea lui nu am auzit.
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Altceva · 21:01 25.03.2020
      Cine face acte caritabile, trebuie sa le facă din inimă nu de dragul publicității. Mai nou vedete cazute in umbră, au COVID-19, asta așa sa ajungă și ele in lanterna presei. Țiriac a facut ceva acte caritabile, dar nepromovate, am înțeles ca are un azil de vârstnici, școală de hochei pt copii etc. Nu sunt un fan, dar comparat cu cei de teapa lui Vantu, Voiculescu, Ghita, Năstase, Dragnea, Berceanu si alti hoți din avuția națională, Țiriac a facut ceva.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 17:37 24.03.2020
   Nu cred că este cazul să facem politică în astfel de momente.
   dacă ar fi existat O SINGURĂ numire politică până acum, ar fi reacționat ”adversarii politici” cu tot felul de plângeri... Nu au făcut-o!
   Vă rog să păstrăm orice discuție între anumite limite ale nbunului simț, fără ingerințe politice.
   Mulțumesc pentru înțelegere!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Radu-Emil Soporan · 19:39 24.03.2020
    Lăsam politica... Când un pacient internat cu simptome clare de Covid-19, tu îl tratezi de altceva??? Oare nu ar fi fost mai corecta o alta atitudine(“onoare” ) ????? Nu sa iesi cu declarații ca a fost in străinătate, trebuia sa spui și cand(in ianuarie!!!)...Cu managerii de la Bucuresti și Suceava știm ce s-a întâmplat...”La Turda, la Turda...”???????
 • Acest comentariu este nepublicat.
  IoanaT · 22:48 24.03.2020
  Mai bine preventie, decat interventie... Ce s-a intamplat domnule manager? Aruncati in exterior, in bietul om, fara sa vedeti problema de interior, probabil cea legate de masurile de organizare. Intr-o echipa e de vina liderul. Sincer ma intristeaza sa stiu ca la nivelul spitalului municipal, se afla un astfel de manager. Pana la clipul prezentat azi intr-un articol online, nu mi-am dat seama ce-i poate mintea, insa tind sa cred ca are urme de materie cenusie, colorata politic. Penibil ...
  Multa sanatate, domnului Constantea!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mihaela · 00:48 25.03.2020
  Sa va tineti gura ca nu sunteti in stare de nimic in materie de medicina.NU VORBITI PT CA NU ATI FACUT LUCRURI CARE SA SCHIMBE SITUATIA DIN SPITALUL TURDEAN. DANSUL A FACUT SI SE ZBATE SA FACA IN CONTINUARE.NU E USOR SA MANAGERIEZI UN SPITAL

  • Acest comentariu este nepublicat.
   Manuela · 14:07 25.03.2020
   Ce se face in spitalul din Turda? Curvasarii (toti cei care mai sunt in parametrii) , alcoolisme (unii doctori mai batrani, beti non stop), droguri (unii doctori mai tineri si mai batosi). Oricum, cand ajungi pe mana lor e vai mama ta! Stiti bine ca acest spital a fost intodeauna groapa de gunoi a Clujului.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   IoanaT · 08:14 25.03.2020
   Mihaela draga, tineti tu gura draga, ca au trecut vremurile cand oamenii isi lasa capul plecat. Au venit generatii mai puternic informate si cu mai mult curaj. Raportat la cazul meu, nu ai de unde sa stii tu ce am facut/fac si voi face in materie de medicina sau cu ce ma ocup, ca poate ti-ai retrage cu un real succes comentariul. Asa ca scuteste-ma de incompetenta unora. Cand o sa faci tu cat voluntariat am facut eu in medicina, mai vorbim!
   Daca nu e usor sa manageriezi un spital fa altceva, dar nu te plange sau nu arunca vina pe pacient, pentru ca devii penibil.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  alfrd manciu · 19:48 25.03.2020
  sincer as dona si eu dar mi-e frica ca o sa ne trezim cu vreo cabana la munte sau ca va cmpara prtia de la baisoara
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate