fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

3 Comentarii

15443076 175937626209426 5869443094256308375 o

Alin Constantea, primul turdean care a fost confirmat cu COVID-19, a indus în eroare autoritățile, neprecizând faptul că a fost plecat în străinătate! Informația a fost furnizată chiar de directorul Spitalului Municipal Turda, dr. Ovidiu Stănilă, într-o conferință de presă care a fost organizată azi, online, de la spitalul turdean.

”Din pacate pacientul nu a recunoscut ca intr-o anumita perioada a fost plecat din tara. In managerierea acestui caz era un indiciu foarte important din punct de vedere medical.

Am un mesaj pentru voi. Oameni buni, daca vreti sa va ajutam, ajutati-ne si voi pe noi! Nu ascundeti lucruri. Din punct de vedere medical detaliile sunt foarte importante. 

Încercati sa stati acasa! Izolarea si distantarea sociala pot face diferenta intre viata si moarte. Este foarte important sa respectam tot ceea ce ni se impune de autoritati asa incat sa putem controla aceasta pandemie.

Personal, consider ca ceea ce se intampla in Turda si masurile luate sunt la nivel de top! Colaborarea dintre structurile locale este exceptionala, toate problemele care apar fiind rezolvate in cel mai scurt timp si cu eficienta. Toate institutiile responsabile, coordonate de catre primarul Cristian Matei, isi dau tot interesul si colaborarea este foarte buna!

Avem sprijin foarte mult din partea tuturor autoritatilor si a multor persoane fizice si juridice. Le multumesc tuturor.”, a spus dr. Ovidiu Stănilă.

Vizionează declarațiile integrale ale managerului de Spital:

LIVE: Vezi declarații oficiale de la Spitalul Turda, pe tema primului caz de COVID-19!

În ceea ce privește măsurile impuse după depistarea cazului, s-a închis secția de Boli Infecțioase, care era o clădire separată față de aripa principală a Spitalului. Personalul care a lucrat la Boli Infecțioase este în autoizolare la domiciliu, la fel o parte din personalul de la Compartimentul de Primiri Urgențe și o mică parte din personalul de la Radiologie.

DSP Cluj a dispus testare pentru mai multe persoane, dar rezultatele încă nu au venit. ”Deocamdată nu se pune problema închiderii Spitalului”, a spus managerul Ovidiu Stănilă, care a recunoscut că nu există suficiente materiale de protecție sanitară pentru angajați, situația fiind similară la nivelul întregii țări, pe fondul acestei crize.

În ceea ce privește unele idei lansate în spațiul public, privind existența unui aparat de testare COVID-19 la nivelul Spitalului Turda, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, ne-a declarat că nu existența aparatului este problema, ci... absența kiturilor pentru testare! este o criză la nivelul întregii țări, din acest punct de vedere! S-a făcut comandă din Coreea de Sus, dar pe fondul pandemiei, comanda întârzie.

”Avem destule aparate de testare, problema sunt kiturile de testare. Care nu ajung la timp. Nu se respecta termenele din contracte. Aici e problema generala la nivel național din pacate. Avem 6 aparate și funcționam cu 2, din care unul a capacitate minimă din lipsa de reactivi”, a spus prefectul.

De asemenea, trebuie precizat că nu toate persoanele care au contact cu Spitalul trebuie testate. 

Noile criterii sunt:

 • 1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internationala;
 • 2. Contacți apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate;
 • 3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;
 • 4. Cazuri de SARI (infecții respiratorii acute) fara altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de varstă și din toate spitalele;
 • 5. Persoane instituționalizate simptomatice

Autoritățile publice NU AU COMUNICAT numele persoanei infectate cu COVID-19, chiar dacă persoana a mințit în ceea ce privește informațiile fiurnizate autorităților, nerecunoscând că a fost plecat din țară!

Citește și:

Devine tot mai clar: interesul public nu mai primează pe timpul pandemiei de coronavirus! Scapă cine... are noroc!

Problema este cu atât mai mare cu cât soția/prietena lui lucrează la un magazin de tip alimentație publică din Turda (Materna) și a intrat în contact cu colegi. Conform informațiilor noastre, a intrat în concediu, după ce mai mulți colegi au insistat, spunând că nu mai vin la serviciu (problema acestuoi caz era mai veche).

TurdaNews a anunțat în premieră despre cazul cu COVID-19 de la Turda, duminică seara!

După mai bine de 12 ore după dezvăluirea TurdaNews, Spitalul Municipal Turda a venit cu un comunicat oficial de presă, în care s-a recunoscut cazul.

Citește și:

OFICIAL: A fost depistat primul caz de COVID-19 la Spitalul Municipal Turda. Pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

UPDATE:

Fratele lui Alin Constantea ne-a contactat și a oferit mai multe amănunte, spunând că fratele său nu are nicio vină și că n-a făcut altceva decât să urmeze indicațiile medicilor, care l-au purtat dintr-o parte în alta!

Vezi ce a spus:

Fratele primului turdean infectat cu COVID-19, rupe tăcerea: Mint! Fratele meu nu are nicio vină!

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Costantea nicolae · 15:42 24.03.2020
  Atentie! Nu dezinformati prin manipulare si minciuna turda news !
  Pacientul a fost în germania in luna decembrie .... Ce legătură are martie cu decembrie ...???
  De ce va permiteți să scrieți minciuni si cum va permiteți să dați numele lui ?
  Stati linistiti ca va sunt inainte la tOti
  si atunci va veti da seama cu ce sistem de sănătate aveti de a face !!!
  Tot ce sa dat până acum în presă au fost minciuni !!!
  Pacientul 100% de la primele simtome a ascultat doar de sfaturile medicului de familie care la trimis la raze la plămâni si la analize de sânge știind că este cu simtome clare ( febra.tuse.) la tot plimbat peste tot iar dupa 6 zile a decis să îl interneze in spital .
  In spital a fost ținut 6 zile fără a i se face test de covid cu toate ca simptomele erau clare !!!
  I au făcut test dupa 6 zile .. timp in care a fost ținut pe salon singur dar cu baie comună , timp în care nu a intrat la el in salon nici un doctor sau asistent imbracat corespunzător!
  A șapte a zi a venit testul pozitiv !
  Deci ....
  Nu încercați să salvați sistemul medical pt ca gresiti !!!


 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mihaela · 00:56 25.03.2020
  Bine ca a contactat virusul fratele dvs si putea raspandii si la cei din jur.La asta nu va ganditi?la ce risc expunea lumea din jur? Si nici nu a spus ca a umblat in alte orase si in strainatate? Tare inconstienti si buni de gura sunteti
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Florin · 23:27 26.03.2020
  Daca sint medici înseamnă ca au învățat cum trebuie dat primul ajutor in cazul acestor boli infecțioase!sa’si ia responsabilitatea amatorii din Turda numiți politic de primarul ales știe toată lumea cum!legam poiana și colonia la apa și curent fără ceas
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate