fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 3 Comentarii

dumitru iosif

Fostul arhitect șef al Primăriei Turda și șef al Urbanismului, Dumitru Iosif, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, în cursul zilei de ieri, fiind singura persoană care este considerată a avea vreo ”vină”, deocamdată, în ceea ce s-a întâmplat acolo!

Informația a fost publicată de Ziar de Cluj, în cursul zilei de azi.

”DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ahitect șef al Turzii, Dumitru Iosif. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea unui proces civil cu privire la neregulile de la Grădina Zoologică din Turda, ca urmare a existenței unui dosar penal în cercetare la DNA Cluj: 84/P/2016. 

Cu toate că inițial erau cercetate trei persoane: Dumitru Iosif, fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace, actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba, directorul parcului zoologic, la finalul anchetei s-a dispus trimiterea în judecată doar a arhitectului”, menționează sursa citată.

Investiția de la Zoo Turda trebuia terminată încă din anul 2012, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ulterior, după un control al Curții de Conturi, s-a descoperit faptul că s-au făcut plăți de milioane de lei pentru lucrări neexecutate. Banii au fost virați în contul firmei Benzot Har din Miercurea Ciuc, care trebuia să execute lucrările, în asociere cu Romabelt din Târgu Mureș. După ce au apărut problemele sesizate de Curtea de Conturi, firma Benzot Har a intrat în faliment, încercând astfel să ”șteargă” urma banilor.

TurdaNews a scris despre aceste nereguli încă din primăvara anului 2014! La vremea respectivă, nu s-a autosesizat nicio instituție abilitată, deși era clar că e vorba de unele nereguli financiare grave, practic de un jaf din banul public. DNA Cluj a deschis dosar de cercetare penală abia în anul 2016, după multe articole publicate de TurdaNews, în care am dezvăluit tot felul de informații despre jaful care a avut loc acolo. De atunci și până acum, dosarul a fost tot ”în cercetare”, fiind trimis în instanță abia după 4 ani.

Citește articolul din 11 mai 2014:

PREJUDICIU la bugetul local Turda: peste 31 de MILIARDE de lei vechi! Vezi detalii despre JAF!

Dosarul în care este judecat Dumitru Iosif, pentru abuz în serviciu, are numărul 1126/117/2020, fiind pe rolul Tribunalului Cluj.

Care-i legătura cu Andrei Suciu, candidatul USR Turda la Primărie?!

Andrei Suciu a fost angajat al Primăriei Turda, fiind angajat de fostul primar Tudor Ștefănie. În anul 2015, el a fost implicat într-o evaluare a situației lucrărilor de la Zoo Turda (un fel de inventar), în urma căruia s-a constatat că existau multe lucrări care erau plătite, dar nu erau executate! La acea vreme, deși știa că TurdaNews a scris din 2014 despre neregulile cu iz penal de acolo, Andrei Suciu a tăcut și nu a spus nimic despre ceea ce a constatat.

Ulterior, el s-a ”apărat” susținând că-l obliga contractul cu Primăria să protejeze jaful care a avut loc acolo, fiind plătit cu bani publici pentru asta. Însă, nu a ezitat să atace TurdaNews, pentru dezvăluirile privind implicarea sa, susținând în mod fals că am avea contract cu Primăria pentru a prezenta doar ”lucrurile bune”. Practic, a mințit, în condițiile în care TurdaNews avea contract cu Primăria Turda (contract publicitar obișnuit, instituțiile publice având obligația de a comunica anumite informații), în anul 2015 (și în 2014), dar cu toate acestea a PUBLICAT informațiile despre jaful de la Zoo Turda. Andrei Suciu, care a avut și el contract, A TĂCUT!

Explicații detaliate și cu probe găsești mai jos:

Gelu Florea: Diferența între mine și Andrei Suciu e aia dintre CINSTE și NECINSTE! Iată probele!

”Deranjat” de dezvăluirile TurdaNews, Andrei Suciu ne-a dat în judecată, cerându-ne ”daune” de 10.000 de euro, pentru că am fi publicat minciuni la adresa sa. În urma unui proces care a durat 2 ani, în ciuda faptului că și-a băgat avocați de mii de euro, am câștigat procesul definitiv, demonstrând astfel că tot ceea ce s-a publicat despre implicarea sa în protejarea jafului de la Zoo Turda ESTE REAL!

În august 2017 am prezentat dovezi clare ale implicării lui Andrei Suciu. Am prezentat și inventarul semnat de Andrei Suciu, în care a recunoscut că el a făcut ultimele două coloane, care prezentau DOVADA jafului (lucrările nu erau realizate, dar... au fost plătite din banul public, în proporție de 100%!). Oricine vede un astfel de document, chiar dacă nu este de specialitate, înțelege că e o PROBLEMĂ! Pentru că e vorba de lucrări care nu s-au făcut, deși erau plătite 100% din banul public al turdenilor! Iar Andrei Suciu a tăcut! Că avea contract cu Primăria și trebuia să tacă! Eu nu am tăcut! Eu am scris! Și asta l-a deranjat și îl deranjează!

Iată doar o filă din acel inventar:

fotografie TurdaNews

Puteți citit și articolul scris în 21 august 2017:

VIDEO - S-au lămurit lucrurile: Pe Andrei Suciu (T9) nu-l interesează să afle vinovații jafului de la Zoo Turda! De ce oare?!

Ce s-a întâmplat ulterior?! Andrei Suciu m-a dat în judecată, solicitându-mi să șterg toate articolele scrise despre el, să-i dau 10.000 de euro ca ”daune” pentru ceea ce am scris despre el (menționând că aș fi desfășurat o ”campanie” împotriva sa), să-i plătesc avocații de mii de euro și să nu mai scriu nimic de el! Pentru că, în opinia sa, toate erau minciuni, erau invenții, erau neadevăruri...

Și i-am spus atunci că a făcut o mare greșeală! Dacă nu mă dădea în judecată, pentru cei habarniști din anturajul lui, era suficient să le spună că eu mint și ăia îl credeau. Dar, intrând un proces pe rol, el mi-a dat posibilitatea să prezint PROBELE pe care le aveam, în cazul fiecărui articol scris și să demonstrez că era doar ADEVĂRUL! N-a crezut că voi câștiga procesul... Dar, și-a asumat un risc! Iar în situații de risc, Gelu Florea câștigă întotdeauna!

Vă reamintesc ce am spus ÎNAINTEA procesului (și îi reamintesc și lui, că poate a ”uitat”, provocându-mă acum să depun o plângere penală împotriva sa, cu toate dovezile pe care le am!):

”Îl înțeleg pe domnul Andrei Suciu că, rămas fără loc de muncă de un an și ceva și probabil fiind mult prea specialist pentru a-și găsi un alt loc de muncă cum a fost cel obținut în Primăria Turda pe vremea când primar era Tudor Ștefănie, colegul său din PNL, acum caută tot felul de metode de a mai câștiga un leu. Dincolo de asta, eu mă bucur că a deschis acest proces, pentru că îmi dă ocazia să câștig în instanță împotriva domniei sale, cu probele pe care le prezint, astfel încât la finalizarea procesului opinia publică va avea certitudinea că tot ceea ce am scris este adevărat!

Știu că am deranjat foarte mult cu seria de articole care au prezentat proporțiile jafului de la Zoo Turda, unde după ultimele mele calcule au dispărut 3.000.000 de lei, dar prefer să mă duc în 1.000 de procese, pentru a demonstra că ceea ce am scris se susține cu probe, decât să-mi fie rușine că nu am scris sau că evit să prezint adevărul cititorilor TurdaNews!”.

Declarația asta a fost publicată în articolul din 4 octombrie 2017:

Andrei Suciu, fostul candidat la Primăria Turda, vrea 10.000 de euro de la Gelu Florea!

Ei bine, am câștigat procesul cu el! Am demonstrat că spun adevărul! Atât în prima instanță, la Judecătoria Turda...

Citește articolul din 12 iulie 2018:

Cum a pierdut Andrei Suciu procesul de 10.000 de euro, cu jurnalistul Gelu Florea! Vezi mențiunile instanței, care a confirmat că Gelu Florea a spus numai adevărul!

Cât și în a doua instanță, unde a făcut apel, respectiv la Tribunalul Cluj...

Citește articolul din 8 septembrie 2019:

Tribunalul Cluj a spus clar: Andrei Suciu ascunde informațiile despre jaful de la Zoo Turda! Andrei, până când mai taci?!

Care a fost reacția T9 și a lui Andrei Suciu, după ce am câștigat procesul?! În loc să-și ceară scuze, cum era moral și normal (sau măcar să tacă!), și-au deschis ”gura-WC”, încercând să mă împroaște cu dejecțiilor lor bucale.

Citește articolul din 10 octombrie 2019:

Atac suburban al T9/USR Turda la adresa jurnalistului Gelu Florea: ”îți taie mâna și îți ia ceasul”, ”muist”, ”sifilitic borât”!

Vi se pare că asta este atitudinea... justă?! Repet: după ce AM CÂȘTIGAT procesul!

De altfel, se pare că asta îi caracterizează... Cei care nu le fac pe plac, devin automat ”dușmanii” lor, împroșcându-i cu dejecții...

A spus-o recent, printr-un comentariu, chiar daniel Doboș/Pierre Dassilu, cel care l-a făcut ”troacă de porci” pe Andrei Suciu.

Citește articolul din 13 noiembrie 2019:

Daniel Doboș îl ”termină” pe Andrei Suciu (USR)! ”Salvatorul Turzii” este șomer și se ascunde după ”fusta” Asociației T9!

În acest comentariu, Daniel Doboș/Pierre Dassilu a vorbit despre ce a pățit după ce a făcut acele afirmații la adresa lui Andrei Suciu, candidatul Mafiei.

Iată ce a menționat Daniel Doboș/Pierre Dassilu despre cei de la T9/USR Turda, care ”au contactat oameni să mă atace pentru ceea ce am spus”:

dobos proba

Vă dați seama cu ce mafioți avem de-a face?! Vă dați seama că oamenii ăștia își urmăresc doar propriul interes și nici nu le pasă de democrație?! Vă dați seama???

Iar cei care încă mai simpatizați cu ei: măcar acum, realizați pe ce MAFIOȚI susțineți?! Pe ce NETREBNICI?! Pe ce NECINSTIȚI?! Pe ce HOȚI?!

Apropo, în procesul cu Andrei Suciu am prezentat instanței și modul în care au vrut să mă linșeze public (după metoda dezvăluită și de Daniel Doboș/Pierre Dassilu), după ce am scris despre implicarea lui Andrei Suciu, în calitate de funcționar public CORUPT, în protejarea HOȚILOR și a JAFULUI de la Zoo Turda.

Am prezentat într-un articol din 31 mai 2019:

De ce Gelu Florea trebuie discreditat? Iată dovezile din instanță! Planul T9/USR Turda!

Să aveți o zi bună! Și deschideți ochii! Nu vă lăsați prostiți!

În baza probelor furnizate de TurdaNews, în procesul civil în care Andrei Suciu ne-a dat în judecată și a pierdut, Parchetul Turda se poate AUTOSESIZA, respectiv să deschidă un dosar penal pentru tăinuire și favorizarea infractorului, fapte prevăzute de Codul Penal! Sau... nu e  voie?! De ce trebuie protejat Andrei Suciu?! Pentru că e candidatul Mafiei?!

Așteptăm o reacție din partea Parchetului Turda, să vedem dacă vor face ceva sau nu! Sau procedează cum au făcut cei de la DNA Cluj, care au deschis dosarul după mai bine de 2 ani după ce am scris despre jaful de la Zoo Turda?! Ce interese sunt?!

La finele lunii februarie 2020, am prezentat public TOATE dovezile privind MINCIUNA pe care Andrei Suciu a spus-o în spațiul public, la începutul acestui an.

Citește:

Jurnalistul Gelu Florea a demonstrat: Andrei Suciu (USR Turda) A MINȚIT!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altruist · 00:08 14.03.2020
  Ei , nu cred , arhitectul sef al Turzii ,acuzat de asa ceva , total neadevarat , prea complicat , sunteti de rea credinta , ma repet nu este adevarat , este total nevinovat este un sfant , sfantul iosif
  Aveti un articol total mincinos , Dumi este numit arhitectul de 200 euro , nu este el in stare sa faca asa ceva , insa ar putea da informatii importante in acest caz despre unul din subalternii lui un arhitect modest al Turzii , din cauza diminutivelor ati facut o eroare , nu e Dumi , pe la colturi am auzit ca i se spunea Dudu , si mai stie cate ceva si despre semafoarele din turda care nu sunt la numar cate sunt pe factura
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altruist · 00:26 14.03.2020
  Dumi nu avea puterea sa tina ascuns cativa ani raportul curtii de conturi , Dumi era corect , erau cazuri in care returna cei 200 euro , subalternul lui Dudu nu returna nimic doar pasa la centru , chiar si la varfuri , scuze limbajul fotbalistic
 • Acest comentariu este nepublicat.
  dan damian · 03:39 16.03.2020
  ati ghicit,dudu este capul restul sant pionii lui
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator