fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Foștii angajați ai societății STP Turda au fost lăsați fără bani din nou, după ce în luna decembrie 2019, după ce au trecut la TUP Turda (Transport Urban Public Turda SRL, societatea administrației locale turdene, care operează cu autobuzele electrice), au întârziat cu virarea banilor câteva zile.

Citește și:

Foștii angajați ai STP, lăsați fără bani înaintea sărbătorilor, după ce compania spunea că se gândește doar la ”grija” lor! (UPDATE 2)

Banii aferenți jumătății de lună din decembrie 2019, când angajații au lucrat în contul STP Alba Iulia / PL Turda, trebuiau să fie dați până în 15 ianuarie 2020. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

TurdaNews a fost sesizată de acest lucru în 16 ianuarie, prin intermediul unui fost angajat STP care a apelat la redacția noastră: ”STP Turda a uitat să-și plătească foștii angajați pentru munca depusă pe luna decembrie”.

În 17 ianuarie 2019, la 2 zile după ce banii trebuiau virați în conturile foștilor angajați STP, societatea a transmis către Primăria Turda o solicitare de plată ”imediată” a unor facturi, ca să-și poată plăti angajații. 

”Întrucât în data de 15 ianuarie 2020 nu am avut resursele financiare necesare pentru plata obligațiilor salariale restante pe care le avem față de foștii angajați ai STP Turda și actuali angajați ai Transport Urban Public SRL Turda, angajați care au prestat activitatea de transport public local în perioada 1 decembrie 2019 - 15 decembrie 2019, prin prezenta vă solicităm urgentarea plății următoarelor facturi...”, se menționa în adresa transmisă Primăriei, semnată de directorul STP P.L. Turda - Mostecky Dan-Robert, care făcea referire la facturi totale de 240.763,11 lei.

Dincolo de informația în sine sau de ”șantajul” pus în practică, practic STP recunoaște că activitatea lor financiară se baza exclusiv pe banii Primăriei.

La o conferință de presă de acum câteva zile, primarul Cristian Matei le-a spus jurnaliștilor că STP s-a comportat cu ”rea intenție” în momentul în care a trebuit să predea transportul local de persoane către TUP Turda, amenințând angajații și reprezentanții administrației locale că transportul cu autobuze electrice va sucomba a doua zi de la preluarea activității. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat!

Totodată, edilul turdean a spus că în anii în care STP a operat la Turda, s-au scurs milioane de euro din conturile Primăriei înspre STP.

Citește și:

STP Turda vine cu precizări privind situația transportului public de călători

În spațiul public au apărut și informații privind un adevărat ”război” care a avut loc la mijlocul lunii decembrie 2019, presiunile exercitate asupra angajaților STP și ai administrației locale având ca scop blocarea intrării autobuzelor electrice pe trasee, ceea ce ar fi însemnat și o lovitură de ordin politic împotriva administrației locale, care anunțase anterior că din 16 decembrie 2019 Turda va avea transport public urban asigurat de autobuzele electrice.

Citește și:

STP încearcă cu orice preț să blocheze intrarea noilor autobuze în circulație! Primăria face apel la angajați să semneze noile contracte de angajare, pentru că altfel vor rămâne fără loc de muncă!

stp adresa

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator