fbpx

1 Comentariu

claudiu ghib

Turdeanul Claudiu Ghib, zis ”Ghibu”, a câștigat daune de 1.000 de euro de la Statul Român, după o arestare din toamna anului trecut. Este vorba despre o detenție ilegală de 14 zile.

 

Decizia a fost luată azi, de Tribunalul Cluj, însă Statul Român mai are posibilitatea să facă apel la această decizie. la fel, apel mai poate face și Claudiu Ghib, în cazul în care se consideră nemulțumit de suma stabilită de instanță.

Claudiu Ghib a cerut daune de 10.000 de euro, însă instanța i-a acceptat doar 1.000 de euro, pentru cele 14 zile în care a fost ținut în arest, ilegal.

În 30 august 2018, Judecătoria Turda a dispus arestarea preventivă a lui Claudiu Ghib. În 12 septembrie 2018, Tribunalul Cluj a admis contestația inculpatului și a anulat arestul preventiv, dispunând doar control judiciar, menționează siteul clujust.ro. Tribunalul Cluj a constatat nelegalitatea măsurii de arest preventiv pe o perioadă de 14 zile, chiar dacă la acel moment Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Cluj era deja modernizat.

”Apreciem că reclamantul este îndreptățit la acordarea unor daune morale deoarece condițiile de detenție i-au cauzat o suferință psihică și fizică. Apreciem că suma solicitată pentru repararea prejudiciului moral este rezonabilă în raport de tratamentul inuman și umilitor la care reclamantul a fost supus”, se arată în cererea de chemare în judecată în procesul civil.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator