fbpx

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 2225

turdanews vot

5 Comentarii

aquapark

Mulți se distrau pe seama ideii că Turda ar putea avea un aquapark modern. Primarul Cristian Matei nu a băgat în seamă glumele răutăcioșilor și și-a continuat planurile privind realizarea acestui aquapark.

Azi, primarul Cristian Matei a dezvăluit faptul că proiectul aquapark-ului de la Turda a fost realizat de Daniel Tivadar, cel care proiectase și aquapark-ul Nimpheea din Oradea, unul dintre cele mai moderne din țară. Din datele financiare reiese că primarul turdean ar vrea să facă un aquapark similar celui de la Oradea!

Proiectul bihorean, realizat prin Programul Operational Regional 2007 -2013, in valoare de 91.422.112 lei cu TVA (din care finantare nerambursabila 42.327.346 lei, inclusiv TVA) este cea mai mare investitie publica de acest gen din Romania, prin care s-a urmarit diversificarea si imbunatatirea serviciilor turistice in general, si de agrement in special, oferite locuitorilor municipiului Oradea si turistilor, ridicarea standardului de oferta turistica, exploatare durabila si responsabila a resursei minerale geotermale. Proiectul a fost demarat în 2011 și a fost dat în folosință în 2016.

Primele informații concrete au apărut în septembrie 2018, când primarul din Turda a dat primele detalii. 

Citește și:

Proiect de aquapark la Turda, pe 7 hectare! Vezi unde se va realiza!

Aquaparkul ar urma să se realizeze în zona Poștarât, peste Arieș, pe o suprafață de circa 7 hectare.

Cristian Matei a precizat că acolo se va realiza o decontaminare pe 10 hectare, reabilitându-se și malul Arieșului.

Întrucât nu s-au găsit axe de finanțare pentru realizarea aquapark-ului și pentru că investiția va avea o valoare destul de mare, primarul a anunțat că se va utiliza o metodă inedită, respectiv subscripția de acțiuni, precizând că deja sunt investitori interesați.

”Aquaparkul este un proiect care în acest moment prevede un buget de circa 20 de milioane de euro. Fondurile din care se va face acest proiect depind foarte mult de posibilitatea ca finanțarea să o facem fie din bani europeni, fie din bani guvernamentali. Dacă nu vom reuși prin niciuna dintre aceste variante, în ultimă instanță ne gândim la subscripție de acțiuni publice. Nu ne oprim, nu renunțăm la acest aquapark, fiindcă va reprezenta un mare punct de atracție, cunoscându-se faptul că de la Târgu Mureș până la Oradea nu există niciun alt aquapark. El se va întinde pe o suprafață de șapte hectare, care este plasată lângă râul Arieș și care, în acest moment, are statutul de zonă inundabilă. Odată cu amenajarea aquaparkului vom scăpa și problemă, să nu mai avem în Turda zone inundabile și acolo să se poată construi”, a precizat primarul turdean, în 2018, citat de Radio Cluj.

PMP Turda: Noi am lansat ideea unei societăți prin subscripție publică de acțiuni

Cei de la PMP Turda au spus, în octombrie 2018, că salută ideea realizării acestui aquapark, amintind că în luna mai 2016 ei au fost aceia care au lansat public ideea unei societăți, ale cărei acțiuni să fie vândute prin subscripție publică, care să pună în valoare potențialul turistic și balnear al Turzii.

”Tot atunci, am arătat că la această societate ar putea contribui și municipalitatea (financiar sau prin bunuri), însă numărul de acțiuni deținute să fie sub limita de control, astfel încât societatea să se poată administra fără ingerința politicului, garantându-se astfel o mai eficientă funcționare.

Faptul că domnul primar PSD Cristian Matei a preluat această idee ”de dreapta”, considerând-o utilă pentru dezvoltarea localității, nu poate decât să ne bucure, pentru că e o dovadă că în ciuda faptului că la alegerile din 2016 eram o echipă fără prea mare experiență politică, am demonstrat că avem soluții concrete pentru această urbe și pentru cetățenii ei.”, au menționat cei de la PMP Turda, printr-un comunicat de presă.

Citește și:

PMP Turda: Soluțiile noastre se dovedesc aplicabile!

Vezi cum arată aquapark-ul Nimpheea din Oradea:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  john · 06:33 10.09.2019
  nu prea imi vine sa cred ca se va duce pana la capat acest proiect.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 18:24 10.09.2019
  Bulă, copil sărman e intrebat la școală ce vrea sa se facă, atunci cand va fi mare. Pai, eu visez sa fiu milionar, ca tatal meu! Bulă, taică tău e milionar!? Pai, nu, dar visează!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  · 06:21 13.09.2019
  Aquapark ! In Turda ! Pe strada P Maior ?! Ce idee buna !
  Pacat ca este doar un nou balon de sapun, asa ca sa avem ce discuta inainte de alegeri.
  Pai in zona aceea exista un proiect de decontaminare, aprobat pe fonduri UE de ani buni, si de care nu am auzit sa se fi apucat cineva. Deci Aquapark va fi acolo cam peste 100 de ani !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate