fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

emoticon mad

IPJ Cluj a răspuns după 2 săptămâni solicitărilor transmise privind unele detalii despre incidentul care a generat ulterior arestarea lui Ovidiu Roja, după ce polițistul Cătălin Georgescu a sărit în apărarea soției sale, Bianca Georgescu, care a avut o altercație cu o femeie, după ce câinele soției polițistului a mușcat-o pe femeie. Răspunsul IPJ Cluj confirmă suspiciunile care se ridică în acest caz!

 

”La data de 30 iunie 2019, Poliția municipiului Turda a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că, la aceeași dată, a fost agresată de o persoană necunoscută de sex feminin în timp ce se afla pe digul aferent râului Arieș. Femeia ar fi aruncat cu pietre în direcția reclamantei și i-ar fi smuls lesa cu care-și plimba câinele.

În prezent, dosarul se află în instrumentarea Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Turda, dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Toate aspectele constatate la fața locului au fost materializate într-un proces-verbal care a fost înaintat unității de parchet pentru continuarea cercetărilor, infracțiunea de ultraj, fiind în competența exclusivă de cercetare a procurorului, conform art.56, alineat 3, litera b din Codul de procedură penală”, precizează IPJ Cluj.

Deci, din punct de vedere al Poliției, s-a luat ”de bună” declarația soției polițistului, iar dosarul pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe este cercetat tocmai de colegii soțului ei! 😏

În ceea ce privește intervenția polițistului, în sprijinul soției sale, IPJ Cluj consideră că intervenția sa este ”normală”, fără să facă nicio referire la legislația care interzice soluționarea cazurilor în situația în care ar putea fi vorba de soție, de exemplu, cum este în acest caz. 😲

”Conform articolului 28 alin. (4) din Legea 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, republicată, ,,Polițistul este obligat să intervină și în afara orelor de program, a atribuțiilor sale de serviciu și a competenței teritoriale a unității din care face parte, când ia cunoștință de existența unei infracțiuni flagrante, precum și pentru conservarea probelor în cazul altor infracțiuni a căror cercetare va fi efectuată de organele competente.” 

În cazul de față, polițistul a aflat de situația descrisă mai sus de la reclamantă, care este soția acestuia, locul săvârșirii infracțiunii fiind în apropierea locuinței acestora.”, mai susține IPJ Cluj.

Deci, practic, dacă soția unui polițist își cheamă soțul pentru a-i da ”capace” unei alte femei cu care se ceartă, totul este ”normal”. 😤

Dacă am solicitat informații despre femeia care ar fi agresat-o pe soția polițistului (care este genul sportiv, fostă angajată a unei firme de protecție și pază), cei de la Poliție au refuzat să ofere astfel de amănunte, spunând că ”nu reprezintă date de interes pentru cauză”. Întrebarea noastră era îndreptățită, în condițiile în care se putea face o analiză a intervenției, dacă a fost sau nu disproporționată sau dacă soția polițistului chiar avea nevoie de soțul-polițist pentru a o ”căpăci” pe cea cu care se certa sau era doar o vendetă, ca să arate ”cu cine s-a pus” nefericita mușcată de câinele ei. Oricum, între timp am aflat noi că avea 50 de kile...

Cert este că soția polițistului, cu 1 zi de îngrijiri medicale, a depus plângere împotriva femeii mușcate de câinele ei, care are 14-15 zile de îngrijiri medicale (agresiunea câinelui și intervenția brutală a polițistului), iar aceasta din urmă este cercetată pentru infracțiunea de ”lovire sau alte violențe”. 😡

”Poliția municipiului Turda nu a fost sesizată de către persoana care a fost imobilizată de către agentul de poliție cu privire la vreun eventual comportament abuziv din partea acestuia”, a mai menționat IPJ Cluj. Evident că nu, pentru că respectiva femeie s-a speriat când a văzut că tot ea, care a fost mușcată de câine și apoi agresată de polițist, este cea care e ”infractoare”, iar cei cu care se confrunta erau un polițist în bermude și soția sa! 😎

Ce întrebări am transmis către IPJ Cluj, acum 14 zile:

”As dori unele precizari/lamuriri pe acest subiect, motiv pentru care va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

- in comunicatul IPJ Cluj se spune ca ”o femeie a fost agresata fizic de o alta femeie”… Exista vreo reclamatie/plangere depusa in acest sens? Adica, femeia agresata a depus vreo plangere? Daca raspunsul este afirmativ, va rog sa-mi oferiti detalii, in masura in care ele pot fi oferite (ex: la ce data s-a depus plangerea si in ce fazase afla cercetarea)

- in comunicatul IPJ Cluj se spune ca ”intrucat aceasta a devenit agresiva si la adresa politistului, a procedat la imobilizarea persoanei respective”… Exista vreo sesizare/plangere depusa pe numele acelei persoane, pentru ultraj?

- care este procedura pe care trebuie s-o urmeze un politist, care era imbracat in bermude si tricou, care agreseaza o femeie, pentru a se legitima conform, daca pornim de la presupunerea ca era in exercitiul functiunii sau ca era o interventie care tinea de atributiile sale de politist?

- politistul se afla in zona sau a fost chemat, fiind vorba chiar de sotia sa, care era femeia agresata?

- se pot oferi date despre femeia care a agresat initial o alta femeie? De genul: varsta, constitutie fizica (kg), pentru a se putea face o interpretare cat mai corecta a interventiei asupra sa.

- persoana feminina care a agresat o alta femeie a depus vreo plangere, reclamand interventia? Sau impotriva ei s-au luat masuri? Ce masuri si cu ce justificare?”.

IPJ Cluj a evitat să răspundă clar la toate întrebările... 🙈🙉🙊

Mai multe amănunte despre acest caz complex puteți citi mai jos: 

Cazul Ovidiu Roja - De ce ”scârțâie” cazul?! Cât de ”normală” este favorizarea polițistului și a soției acestuia?!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate