fbpx

2 Comentarii

baghera arestpreventiv

Sorin Sergiu Scrob, zis ”Baghera”, a fost condamnat joi de Tribunalul Cluj la 5 ani de închisoare cu executare! El a fost acuzat de 1049 de vânzare de etnobotanice! Era supranumit ”Lordul drogurilor” și își vindea produsele în Câmpia Turzii. ”Drogul Zombie” a făcut ravagii printre consumatorii din zonă, TurdaNews demarând o campanie cu materiale video prin care am încercat să arătăm amploarea fenomenului. Ulterior, Sorin Sergiu Scrob a fost arestat cu mascații.

 

La vremea respectivă, alte publicații locale ne acuzau, indirect, că ”intinăm” imaginea municipiului Câmpia Turzii.

Revenind la campania media demarată de siteul de știri TurdaNews, care și-a propus să atragă atenția asupra acestui fenomen devastator în rândul tinerilor, trebuie amintit și faptul că alți jurnaliști din presa locală menționau faptul că ceea ce face Baghera este ”legal”, că ”nimeni nu-i poate face nimic” sau că ”fenomenul nu are nicio legătură cu Câmpia Turzii”! Și toate astea se întâmplau cu câteva zile înainte de arestarea lui Baghera!

”Fenomenul acesta în care tinerii din Câmpia Turzii se droghează nu este nou, însă parcă acum, când aceste droguri sunt legale, este mai greu de combătut. Și da, ați citit bine, SUNT LEGALE”, a scris Adrian Soporan, de la Ziarul 21.

”Astfel, mai mulți internauți din Câmpia Turzii și chiar reporterii de la Acces Direct s-au apucat să blameze orașul nostru din cauza consumului de stupefiante”, scria Ovidiu Bucur de la RefleqtMedia, menționând că ”ipoteza potrivit căreia ar fi cumpărat drogurile din Câmpia Turzii se clatină”.

La câteva zile, Baghera a fost arestat! Jurnaliștii și-au schimbat și ei discursul, devenind ”mari luptători” împotriva traficantului de droguri...

Citește și:

Drogul ”Zombie” a atras atenția la nivel național! Imaginile apocaliptice de la TurdaNews au ajuns pe un post național! (VIDEO)

”Baghera” este în stare de recidivă! A fost eliberat condiționat, după o condamnare de furt și tâlhărie!

Infracțiunea de efectuare fără autorizație prealabilă de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie, în raport cu pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare aplicată pentru comiterea infracțiunilor de furt și tâlhărie, fiind eliberat condiționat din pușcărie cu un rest neexecutat de 683 de zile. Astfel, aceste zile se adaugă la pedeapsa primită, de 5 ani de închisoare! Din durata de detenție de 5 ani și 683 de zile, i se deduc zilele de arest preventiv începând cu data de 19 septembrie 2018 și până în prezent. De asemenea, Tribunalul Cluj a decis să-l mențină în arest preventiv.

În același dosar a fost judecată și iubita lui, minora Naomi J (avea 16 ani anul trecut, când ”Baghera” a fost ridicat cu mascații!), care a primit măsura asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probațiune Cluj. Ea a fost acuzată că a contribuit la vinderea ”drogului zombie”, atunci când ”Baghera” era ocupat cu alte treburi (138 acte materiale). I s-a atras atenția că dacă nu respectă măsurile impuse sau va recidva, următoarea pedeapsă va fi mai aspră!

În plus, instanța a dispus confiscarea sumei de 49.000 de lei de la Scrob Sorin Sergiu și a sumei de 3.450 de lei de la Naomi J. Sentința nu este definitivă.

Alte trei persoane s-au judecat într-un dosar disjuns din cel al lui ”Baghera”, pentru că aceștia și-au recunoscut faptele. Printre acele persoane se afla și mama minorei care era iubita lui ”Baghera”. Ioan Cătălin Petruț a fost condamnat la 2 ani de închisoare, Răzvan Radu zis Uscatu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, plus 488 de zile dintr-o altă condamnare (tâlhărie), din care a fost eliberat condiționat. De asemenea, Aureliana Anca Hirișcău a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Aceasta a fost obligată și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Câmpia Turzii sau la Primăria Turda. Nici această sentință nu este definitivă, primul termen la Curtea de Apel fiind stabilit pentru data de 25 iunie.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Corina.S · 13:12 21.06.2019
    Daca nu era TurdaNews nu stiam ca in Campia Turzii sant droguri! Ziaru 21 si Rflectmedia nu au curajul sa spuna realitatea, in afara de a spune cum e vremea afara si sa va copieze stirile ! Multumim TurdaNews cel mai tare site de stiri!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    viz · 15:46 21.06.2019
    Da, e un ziar din care te poti informa. Din punctul meu de vedere (care poate fi subiectiv) e putin cam partinitor PSD-ului ... dar poti trece peste asta.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator