fbpx
1 Comentariu

sorin furdui

Polițistul turdean Sorin Furdui, care după ce a greșit un calcul aritmetic simplu pe procesul verbal de sancționare contravențională a unui șofer a dat în judecată TurdaNews, solicitând 12.000 de euro, pe motiv că a publicat acel proces verbal, a solicitat instanței să dispună retragerea articolului în care se dă publicității această informație! Practic, este vorba de o cenzurare a presei, lucru inacceptabil într-o societate democratică!

 

”La data de 07.02.2019, pârâtul Gelu Florea a publicat din nou în TurdaNews, pe site-ul pârâtului, un articol semnat Gelu Florea, ”Un polițist cere 12.000 euro ”daune” pentru că s-a publicat procesul verbal în care greșise o adunare simplă!”, pe aceeași temă pentru care a fost chemat în judecată prin acțiunea introductivă, de această dată preluând în mod nelegal și fotografii din contul de Facebook al subsemnatului.”, consideră polițistul, prin intermediul avocatului, care solicită ”înlăturarea” articolului, pe motiv că ar ”influența opinia publică în timpul dezbaterii unei cauze pe rolul instanței de judecată”.

Citește și:

Un polițist turdean cere 12.000 de euro, ”daune” pentru că s-a publicat procesul verbal în care greșise o adunare simplă!

Un polițist de la serviciul de Poliție Rutieră Turda, Sorin Furdui, solicită 12.000 de euro în instanță, pe motiv că s-a publicat o sesizare la rubrica ”Știrea Cititorului” de pe siteul TurdaNews, în care era prezentat și procesul verbal întocmit de acesta, în urma sancționării unui șofer, în care greșise o înmulțire simplă!

”Nu am observat că din eroare am greșit calculul amenzii minime pe care o poate achita contravenientul. Datorită felului în care s-a comportat acesta (n.r. i-a reproșat polițistului că face un abuz!) am avut o stare ridicată de stres”, a motivat polițistul Sorin Furdui.

Conform acuzațiilor aduse de șoferul sancționat cu suspendarea permisului pentru o lună de zile, dar și a procesului verbal întocmit, polițistul ar fi făcut următorul calcul: 290+435=652. În aceste condiții, el s-a întreabat dacă era capabil să ia deciziile luate în cazul sancționării sale!

Citește și:

Știrea Cititorului: Acuzații la adresa unui polițist de la Rutieră! Nu știe face adunarea, cum să dea sancțiuni?!

”Știrea distribuită a creat un curent de opinii negative la adresa mea și a instituției unde lucrez, afectându-mi grav imaginea și în rândul persoanelor din Mun. Câmpia Turzii, unde am locuit cu familia timp de 8 ani, acolo fiind foarte cunoscut, cu mulți prieteni, ca și față de persoanele care m-au cunoscut pe raza com. Luna, unde am lucrat și locuit cu familia timp de 11 ani”, a motivat Sorin Furdui în  cererea către instanță, prin care solicită publicarea unor scuze, ștergerea articolului respectiv și plata unor daune morale de 12.000 de euro pentru ”prejudiciul de imagine cauzat”.

Practic, este vorba despre o reclamație a unui cetățean, la adresa polițistului, care a fost publicată la rubrica Știrea Cititorului.

”Un politist din Turda (Furdui Sorin) nu stie face o adunare care se invata in clasele primare! 

Si a gresit mult in efectuarea procesului verbal: pai daca un conducator auto nu da prioritate la trecere de pietoni, primul lucru pe care il faci ca agent de circulatie trebuie sa-i pui fiola acelui conducator, dar el s-a multumit cu luarea permisului pentru 30 de zile, ca asa avea ordin cred sau era cum am zis eu, baut, alta explicatie nu am luand 2 amenzi.

Una  pentru neacordare de trecere pentru pietoni, care este frauda o demonstrez eu in instanta si a doua ca nu am avut asupra mea C.I. (cartea de identitate). Dar am prezentat permisul de conducere, deci m-am legitimat, nu era legal sa-mi dea o amenda pentru CI.

Abuzuri si plan la amenzi, le stim cu totii, dar nu prea avem curaj sa le relatam.

Ok. Dar tot conform legii, daca nu am CI si am alt document care imi atesta existanta in localitatea si la adresa respectiva, care este problema?! Mie organul de Militie, refuz sa le zic Politie, ca nu au ajuns la acel nivel, imi arata legitimatia, sa arate si ei cartea de identitate, la cerea noastra, ca si ei sunt cetateni ca noi, nu?!

Un politist care nu poate. Nu este capabil sa faca o adunare, cum dracu are putere de discernamant?! Cum ma poate el judeca pe mine daca am gresit sau nu? Asta este dilema: cum a gresit la calcul, ma intreb daca nu a gresit si cand a luat decizia de i-mi suspenda pentru o luna permisul... Ar trebui macar evaluat mai des de psiholog, zic eu...”, era nemulțumirea lui Dorel Moldovan.

Foto articol: Facebook/Furdui Sorin

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator