fbpx

26 Comentarii

simona baciu

Maria Simona Baciu nu mai este, de azi, directorul general al societății Salina Turda SA. Decizia fulgerătoare a fost luată de Consiliul de Administrație al societății, al cărui președinte este Dorin Apahidean, administratorul public al Primăriei Turda și omul de încredere al primarului Cristian Matei.

”Ca urmare a Deciziei Consiliului de Administrație al Societății Salina Turda din data de 21.03.2019, începând de astăzi, nu mai sunt Director General al societății.

Au fost mai mult de 4 ani grei, dar frumoși, cu mari bucurii, dar cu multă muncă. Le mulțumesc celor care m-au susținut și le sunt recunoscătoare”, a scris Simona Baciu pe Facebook, în urmă cu câteva minute.

În perioada mandatului său, început în noiembrie 2014, Simona Baciu a reușit să transforme societatea într-o adevărată ”mină de aur”, din punct de vedere financiar. Dacă în anul 2014 profitul brut al societății era 739.549 lei, în anul 2018 profitul brut a ajuns la 7.735.268 lei, în condițiile în care veniturile au crescut de la 8.484.132 lei în 2014, la 22.095.285 lei în 2018. Practic, în 4 ani, veniturile s-au triplat, iar profitul brut a crescut de 10 ori.

Mandatul Simonei Baciu s-a încheiat în noiembrie 2018, însă de atunci a primit din partea Consiliului de Administrație al societății, prelungiri ale mandatului. Pe siteul societății apărea un anunț privind selecția pentru postul de director, încă din toamna anului trecut, anunțul fiind prelungit succesiv până la data de 21 februarie 2019, ca dată de depunere, însă nu a existat un anunț public privind selectarea vreunei persoane. Dacă primul anunț, din toamna lui 2018, impunea ”Atestat de manager în activitatea de turism (eliberat de minim 2 ani)” și ”Experiență de minim 3 ani ca manager în activitatea de turism”, ultimul anunț nu mai conține aceste criterii, iar criteriul și ”Experienţă de minim 7 ani în conducerea/administrarea unei/unor societăți comerciale, regiilor autonome sau a altor entități din sectorul public sau privat”, s-a redus la 5 ani de experiență de acest gen. 

UPDATE:

”Începând de ieri, dimineață, Emil Turean, fostul director adjunct al societății, a preluat prerogativele de director general, în locul demisionarei, Simona Maria Baciu. Emil Turean are o vastă experiență managerială, făcând parte din structurile de conducere ale Penitenciarului Gherla, până în urmă cu ceva vreme.”, anunță RefleqtMedia.

Noul director interimar a anunțat că nu dorește să intre în procedura de selecție pentru ocuparea funcției de director general.

Foto: inTurda

salina situatie

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 08:56 22.03.2019
  Ciuma rosie lovește din nou!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  alt turdean · 09:02 22.03.2019
  Urmeaza fiica lui Matei ...nu va e clar?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 09:41 22.03.2019
   Eu, personal, nu cred această variantă...
   Dincolo de profesionalismul și pregătirea Oanei Matei, care nu pot fi contestate...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Pete Ispirescu · 15:29 22.03.2019
    Degeaba le tot stergi ,nu-i asa ca adevarul doare ? Esti o carpa imbibata in suc PSD cu aroma de Matei ! Dar va vine randul si voua......Nu veti conduce o vesnicie !
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 15:58 22.03.2019
     Cred că te-a luat febra ședințelor de partid prea tare... Anonimii ca tine vor rămâne la fel, indiferent de culoarea partidului care guvernează! Pentru că nu poți mai mult...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Qwerty · 21:08 22.03.2019
    detaliaza te rog ... profesionalismul și pregătirea , care nu pot fi contestate. Suna a pupincurism ieftin. Oricum prevad ca dupa ce va iesi din scena familia Matei ... ii vei scuipa si ii vei critica la greu (la fel cum ai facut cu Stefanie). Nu am chef ca ma apuc sa caut pe net ce osanale aduceai fostei conduceri. Sincer?? Imi e dor de Gelu Florea de acum 7-8 ani ...cand toti tremurau in fata lui. Acum esti doar o Antena 3 , nimic in plus.
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 22:40 22.03.2019
     Se ocupă, prin societatea ei, de proiecte europene/proiecte finanțabile (redactare etc) pentru terțe părți. Și, din câte știu și am observat (inclusiv clienți), știe ce face.
     Aprecierea mea nu are legătură cu statutul ei de ”fiica primarului”, pentru că eu nu așa judec oamenii. Nu am ”scuipat” și criticat pe nimeni! Am publicat informații, eventual... Nu cred că l-am ”scuipat” pe Ștefănie... Însă, dacă chiar ești curios, vei descoperi că problemele de la Zoo Turda (și altele) le-am scris în perioada în care... era primar! Așa că, te rog să-ți faci timp să-mi cauți ”osanalele”, că știu că nu vei găsi nimic! Probabil, ești și tu unul din genul ăla care consideră că dacă TurdaNews redă o informație despre asfaltarea unei străzi, înseamnă că ”ridicăm osanale”, ceea ce reprezintă o interpretare complet eronată...
     Eu nu-mi propun și nu mi-am propus să ”tremure” cineva de mine... Nu ăsta este scopul unui adevărat jurnalist... Acum 7-8 ani eram la fel... Eventual, ar trebui să mergi mai ”în spate”, pe vremea când scriam un singur articol pe săptămână, la Gazeta de Cluj. Și recunosc: era un jurnalism de calitate foarte înaltă!
     Însă, acum nu-mi permit să fac asta, pentru că nu am timpul necesar. Mă ocup de mult mai multe lucruri (gestiunea firmei, întreținerea/dezvoltarea siteului, dezvoltarea activității, contracte de publicitate, coordonarea echipei redacționale, alte proiecte ale firmei) și chiar nu-mi ajunge timpul... Din păcate... Dar... asta e! Nu e niciun alt scenariu în spatele acestei situații...
     TurdaNews este și va rămâne un site de știri echilibrat. Nu facem și nu intrăm în jocurile politice ale nimănui... Că îți place sau nu... Dar asta nu înseamnă că nu publicăm informații de calitate, dezvăluiri sau chiar investigații (cu mare greutate, când timpul îmi permite), care se concretizează în informații de interes pentru cititori...
     Personal, detest ”mocirla” în care ne aruncăm, ca societate, cu atâta nonșalanță, dar și cu o inconștiență înspăimântătoare... Nu aduce nimic bun...
     Ca și tine, mulți alții au încercat să-mi știrbească reputația... Că nu le ”plac”... Cu toate acestea, reafirm că este OK ceea ce fac și cum fac... Evident, se poate mai mult! Întotdeauna se poate mai mult! Iar echipa TurdaNews se străduiește să îndeplinească acest deziderat al perfecționistului (că nu-s singur la siteul de știri)... Însă, atunci când vrei să fii independent (dar profesionist), te mulțumești cu ceea ce poți la un moment dat... Nu uita că tu accesezi o informație de calitate (ca mulți alții)... GRATUIT! Crezi că TurdaNews se dezvoltă fără bani?! Crezi că jurnaliștii TurdaNews nu trebuie plătiți?! Crezi că siteul nu implică bani în spatele dezvoltării sale?! Crezi că ni le dă cineva gratis?! Te înșeli! Pentru a oferi informații zilnice, așa cum noi ne-am obișnuit cititorii de 10 ani și jumătate, ai și cheltuieli... Cu alte cuvinte, ai nevoie și de venituri, iar rolul meu este de a asigura acele venituri, pentru ca activitatea să nu fie doar ”ceva frumos”, ci și ”ceva sustenabil”, economic vorbind...
     Mulțumesc pentru înțelegere și sper că nu te-am plictisit prea tare...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Petre Ispirescu · 15:20 22.03.2019
  Iar se pronunta d-l Florea....nu cred ca sunteti in masura sa va pronuntati.Ce interese pot sa duca la eliminarea unui manager cu asemenea performante ? Doar cele legate de interese personale. Ce se intampla la nivel de tara este model pentru catei.....!!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 15:56 22.03.2019
   Nu crezi că, totuși, ești prea nesimțit?!
   Mi-am exprimat un punct de vedere, atâta tot! Adică, după mintea ta, tu ai dreptul să mă acuzi, anonim, pe siteul meu (plătit de mine), iar eu nu am voie să-mi exprim un punct de vedere personal, fără nimic politic în el?!
   Repet: nu cred varianta cu Oana Matei! Nu intră în discuție capacitatea ei, ci consecințele de imagine pe care le-ar putea atrage o astfel de decizie!
   Sper că nu te-am supărat prea tare, comentând pe siteul meu, mai ales că-mi asum identitatea...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Ani · 19:41 22.03.2019
    Eu am pariat ca nu-l va pune pe Bogdan Bobic si evident am pierdut!!!!
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 22:45 22.03.2019
     Cred că sunteți genul căruia îi place să piardă...
     În locul dvs, aș fi câștigat pariul, pentru că nu ”a fost pus”... A fost o procedură de concurs, organizată conform legii... Ați concurat și aveți de sesizat niște nereguli?! Ați depus o plângere penală (sau nu) organelor abilitate pentru că s-ar fi făcut vreo neregulă?! Evident că nu...
     Cum am spus mai sus: probabil sunteți genul căruia îi place să piardă...
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Ani · 17:48 23.03.2019
      Rectific: Eu am pariat ca Bogdan Bobic nu se va inscrie la concurs!!!!
      • Acest comentariu este nepublicat.
       Andrei S. · 17:58 23.03.2019
       Când faci pariuri, e bine să te informezi... Nu de alta, dar dacă ești habarnist/neinformat, tot pierzător ești în viață...

       Dacă omul e pregătit (și o dovedește), de ce să nu se înscrie?! Uite că a reușit un lucru mare: un proiect european imens pentru toată zona! Printre primele din România!
       • Acest comentariu este nepublicat.
        Ani · 18:24 23.03.2019
        Andrei S vine de la Andrei Suciu? Ma indoiesc!!! Sunteti glumet, d-le Gelu!!! :
        • Acest comentariu este nepublicat.
         Gelu FLOREA · 20:32 23.03.2019
         Să vă spun un banc:
         Știți după ce se recunoaște un membru al grupării T9?!
         După faptul că dezvoltă obsesii față de persoana mea!
         Oare nu tot eu scriu și comentariile dvs, prin control mental?! Mai gândiți-vă...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei · 16:44 22.03.2019
  Până la urmă demisă sau demisionară? De ce nu i se propune un nou mandat dacă a fost asa performantă? Sau urmeaza cineva din "la famiglia"?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 17:08 22.03.2019
   Procedural vorbind, nu e nici demisă, nici nu și-a dat demisia. Pur și simplu, s-a încheiat interimatul (prelungit din noiembrie 2018) și nu a mai fost prelungit mandatul.
   Tot procedural, există o procedură de selecție, în desfășurare. Deocamdată, nu s-a anunțat, oficial, un câștigător.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alex · 05:15 23.03.2019
  Se vorbeste in presa turdeana ca G.Florea e grav bolnav! Asa se explica comentariile "politicoase" si cu bun simt scrise binenteles de altcineva intrucat el este ocupat cu boala sa.Cine il cunoaste pe G. Florea stie ca nu-l caracteriza bunul simt ci din obraznicia si murdaria in toate articolele...Acum se pare ca i se intorc si are timp sa mediteze la cancerul carei macina incet sanatate! Dumnezo nu doarme.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:39 23.03.2019
   Totuși... nu crezi că mergeți prea departe?! Nu e prea mult cu obsesia asta la adresa mea și atacul asupra mea?! Chiar nu mai aveți limite, leprelor?! Jeguri, asta sunteți!
   Mi-e milă de voi... Mi-e milă de existența voastră...
   Sunt sănătos, dragilor! Și de aia o să crăpați de ciudă, infecților!
   Jegule, ai dreptate: Dumnezeu nu doarme! Și vei vedea ce ”lecție” vei primi...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Marius.D · 05:17 24.03.2019
  Domnule gelu florea se pare ca ai ajuns din vanator in vanat. Asa cum la inceputul carierei tale de jurnalist aveai treaba cu toata lumea se pare ca acum ti se intorc. Ar trebui sa publici un articol cum iti ceri scuze la toata lumea pe care ai jignito apoi sati faci bagajele si sa pleci rapid din orasul turda. Tu nu esti ziarist tu esti un clovn .Daca nu crezi asta priveste fata ta in oglinda cu zambetul tau fals.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:29 24.03.2019
   Măi, băieți, voi chiar aveți o obsesie...
   Se pare că sunt tot vânător, dar nu îți dai tu seama... Nu plec din Turda, oricât și-ar dori unii sau alții! Plănuiți un nou jaf și vă stau în gât?! Asta cu scuzele, chiar proit s-o fac, punctual! Pe fiecare caz în parte, pe care mi-l prezinți! Dacă vrei, încep cu Andrei Suciu: ”Îmi cer scuze că am avut dreptate în cele 18 articole scrise numai cu ADEVĂRURI despre el, demonstrate în instanță, în condițiile în care m-am apărat singur iar Andrei și-a angajat avocați pe bani serioși!”. Sper că e OK... Dacă nu, să-mi spui... că mai pot dezvolta! Nu-s ziarist... este OK! Te-ai liniștit?! Dormi liniștit... Când te trezești din vis, mai vorbim...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai moldovan · 08:16 24.03.2019
  .........
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai moldovan · 08:19 24.03.2019
  Cel mai performant manager...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai moldovan · 08:25 24.03.2019
  Poate prezinta dna Simona Baciu si niste statistici (tot pe ani) cu contractele acordate cu dedicatie pentru PNL-isti (cu sume cu tot) si achizitiile de marfa in cantitati mari si fara justificare, pentru licitatiile spatiilor din parcarea Salinei.....
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 13:19 24.03.2019
   Mihai ca sa intelegi ca si eu am fost la licitație, oferta s-a depus in plic, cu un preț, plicul s-a deschis, s-a citit pretul si gata, unii au castigat altii au pierdut. Vezi ca in documente exista un indicator, viteza de rotație a stocurilor, care e ok. Tu daca vinzi suc cum procedezi, iei banii si le aduci sucul mai târziu sau faci stocuri sa poti vinde mai mult? Mai pune mana pe cartea de logica si de economie ca sa nu pari un p(r)ostac.
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Mihai Moldovan · 14:57 24.03.2019
    Nu este vorba despre procedura de licitație în sine.....ci ceea ce s-a întâmplat după încheierea licitațiilor.....la vre-o 2-3 luni dupa.....la unii o sa aveti o surpriză dacă verificați facturile.
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator